Bayern Munchen în Semifinalele Champions League. 1-0 cu Arsenal

Bayern Munchen în Semifinalele Champions League. 1-0 cu Arsenal Bayern Munchen în semifinale CL 2024 sursa: cont X Bayern Munchen

Bayern Munchen a avansat în semifinalele Champions League după ce a învins pe Arsenal cu 1-0 pe teren propriu. Meciul tur desfășurat la Londra se încheiase la egalitate, 2-2. Ceea ce a făcut ca această confruntare să fie decisivă. Golul unic al partidei a fost marcat de Joshua Kimmich în minutul 63. O “amendă” suficientă pentru a trimite echipa germană în următoarea fază a competiției. Final cu zeci de mii de bavarezi fericiți. Atmosferă de înmormântare în rândul suporterilor englezi.

O prima repriză echilibrată, dar cu Arsenal mai periculoasă. Primul act al partidei a fost unul de echilibru. Bayern Munchen având un ușor avantaj la posesie, 51%. Însă Arsenal s-a dovedit a fi mai determinată în atac. Englezii au avut 6 ocazii de gol față de 4 ale gazdelor și 3 șuturi pe poartă comparativ cu unul singur al bavarezilor. Bayern a fost aproape să deschidă scorul în minutul 24. Atunci un șut al lui Musiala de la marginea careului a fost respins de portarul Raya.

Manuel Neuer, portarul lui Bayern, a avut momente de emoție, salvând spectaculos cu o singură mână un șut al lui Odegaard. De asemenea, a avut noroc în minutul 31, când un șut din prima al lui Martinelli a fost slab și pe direcția lui.

Bayern Munchen se trezește după pauză

A doua repriză a început în forță pentru Bayern, care a lovit bara de două ori în primele minute, prin Goretzka și Guerreiro. Arsenal a încercat să preia controlul jocului, dar Bayern a continuat să fie echipa mai periculoasă. Gabriel a fost aproape să își introducă balonul în propria poartă. Însă a avut noroc când mingea a trecut pe lângă poarta lui Raya.

Ne puteți urmări și pe Google News

Momentul decisiv a venit în minutul 63. Kimmich a marcat cu o lovitură de cap imparabilă, transformând o centrare a lui Guerreiro. Arsenal a acuzat șocul și a fost aproape să primească al doilea gol, când Sane, lăsat liber în careu, a ratat o reluare cu stângul.

Deși Arsenal a încercat să revină în joc. A creat pericol în minutul 88, când Odegaard a șutat la colțul scurt, Neuer a fost vigilent și a respins. Arbitrii nu au acordat corner, ceea ce a adus multă frustrare pentru mijlocașul norvegian.

Meciul s-a încheiat cu un scor de 1-0 în favoarea lui Bayern Munchen. Echipă care a demonstrat forță. A reușit să se califice în semifinalele celei mai importante competiții intercluburi din lume, chiar dacă nu a strălucit întotdeauna în acest meci. Bayern Munchen continuă astfel cursa pentru trofeul Champions League. Demonstrând încă o dată că este una dintre cele mai puternice echipe din Europa. Și lăsând Premier League fără nici o echipă în semifinale, scrie The Athletic.