Evenimentul Zilei > Social > Este sfârșitul WhatsApp! Milioane de utilizatori se vor lovi de o problemă majoră
Este sfârșitul WhatsApp! Milioane de utilizatori se vor lovi de o problemă majoră

Este sfârșitul WhatsApp! Milioane de utilizatori se vor lovi de o problemă majoră

WhatsApp a anunțat că nu va mai fi disponibilă pe anumite telefoane. Clienții cu mobile care au versiuni anterioare ale sistemului de operare Apple iOS nu vor mai beneficia de aplicație.

WhatsApp a anunțat că nu va mai funcționa pe orice telefon. Utilizatorii nu vor mai beneficia de aplicație dacă au versiunile anterioare ale sistemului de operare Apple iOS. Mai exact, WhatsApp își vă închide serviciile pe modelele iPhone care nu pot rula cea mai actualizată versiune de iOS.

Potrivit WABetaInfo, utilizatorii de iPhone pe care rulează iOS 10 și iOS 11 vor vedea notificarea: „Actualizați la cea mai recentă versiune de iOS pentru a continua să utilizați WhatsApp. WhatsApp nu va mai accepta această versiune de iOS după 24 octombrie 2022.”

Recomandările pentru actualizare: „Accesați Setări > General, apoi atingeți Actualizare software pentru a obține cea mai recentă versiune iOS”.

Singura soluție pentru a funcționa aplicația este ca utilizatorii să actualizeze telefonul până la data limită de 24 octombrie pentru a se asigura că pot conversa în continuare pe Whatsapp.

Noua funcție Whatsapp

Whatsapp a mai anunțat și că va lansa opțiunea de „reacții”. Vestea a fost transmisă de către Mark Zuckerberg, pe conturile sale de socializare. Momentan , utilizatorii beneficiază doar de cinci reacții: inima, fața care râde, fața uimită, fața care cere scuze și cea cu mâinile încrucișate.

Ștergeți acest mesaj acum de pe WhatsApp! Nu dați curs anunțului de la Facebook, este o capcană uriașă. FOTO
Sursă: Michele Ursi | Dreamstime.com

Inserarea unei reacții la un mesaj se va face într-un timp foarte scurt, a explicat într-un videoclip Will Carter, director executiv al Whatsapp.

Până acum, utilizatorii trebuiau să introducă un emoji pentru a reacționa la un mesaj, dar acum doar se atinge și se menține apăsat pe mesajul dorit.

Oamenii au fost foarte încântați de noua funcție, mai ales că aceasta a devenit disponibilă și pe alte aplicații, printre care Facebook sau Instagram. Responsabilii Whatsapp au anunțat că implementarea va fi treptată și nu va fi disponibilă pentru toată lumea imediat.

În urmă cu o lună, a fost lansată și Communities, o nouă funcţie care facilitează aducerea la un loc a grupurilor de discuţii care au acelaşi numitor comun. În paralel, Whatsapp a transmis că lucrează și la alte modificări ale aplicație.