Evenimentul Zilei > Actualitate > WhatsApp a lansat funcţia „View Once”. La ce folosește şi cum funcționează. FOTO
WhatsApp a lansat funcţia „View Once”. La ce folosește şi cum funcționează. FOTO

WhatsApp a lansat funcţia „View Once”. La ce folosește şi cum funcționează. FOTO

WhatsApp lansează oficial „View Once”. Funcţia vrea să ofere utilizatorilor mai mult control asupra confidențialității lor. Fotografiile și videoclipurile dispar după ce au fost deschise.
WhatsApp anunţă implementarea funcţiei  prin care utilizatorii vor putea trimite fotografii şi videoclipuri ce vor dispărea după prima vizualizare. WhatsApp spune că vrea să ofere utilizatorilor mai mult control asupra confidențialității lor cu funcția View Once.

Funcţia, numită „View Once”, va permite ca fotografiile şi videoclipurile trimise să dispară din chat după ce au fost văzute, adăugând că odată ce conţinutul media a fost vizualizat, mesajul va fi afişat ca „deschis”.

După luni de scurgeri și speculații, WhatsApp a oficializat în sfârșit funcția View Once

Noua funcţie este în curs de implementare, până la finalul săptămânii. Funcția așa cum sugerează și numele elimină o imagine sau o vizualizare după deschiderea mesajului.

WhatsApp spune că toate fișierele media View Once sunt protejate prin criptare end-to-end. Aşadar, potrivit comunicatului,  nici WhatsApp nu poate vedea fişiereşe media, așa cum este cazul cu mesajele personale. De asemenea, vor fi marcate clar cu o nouă pictogramă „o singură dată”. Odată ce ați deschis media, mesajul va apărea ca „deschis”, astfel încât destinatarul și expeditorul să știe ce se întâmplă în chat. WhatsApp a spus că funcția va fi lansată începând cu această săptămână pentru utilizatorii de pe tot globul.

Cu toate acestea, funcția View Once vine cu câteva avertismente

WhatsApp nu a anunțat funcția de detectare a capturilor de ecran cu View Once, așa că amintiți-vă întotdeauna că suportul dvs. unic poate fi capturat înainte ca acesta să dispară și nici măcar nu ați ști despre el. Receptorul poate face, de asemenea, o fotografie sau un videoclip al suportului media cu o cameră sau un alt dispozitiv înainte de a dispărea, deci trimiteți întotdeauna suportul View Once către un contact de încredere. Mediul criptat poate fi stocat câteva săptămâni pe serverele WhatsApp după ce l-ați trimis, informează indiatoday.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: