Marian Oprișan, a pus la cale, marți, o adevărată răzmeriţă. N-a ținut cont de hotărârile pe care le-a luat Marcel Ciolacu şi a convocat o ședință unde  s-a pus în fruntea listei candidaților pentru Senat.
Ce este şi mai interesant, că Orpişan a fost votat „în unanimitate” deși Marcel Ciolacu îl desemnase marți pe Angel Tîlvăr la conducerea filialei județene. Acesta a fost însă revocat din funcție și înlocuit cu un altul, Vasile Carnariu.

De unde a plecat ruptura între Oprişan şi Ciolacu

Marcel Ciolacu i-a reproșat lui Marian Oprișan că a pierdut alegerile în județ pentru că a insistat să candideze pentru șefia Consiliului Județean. Ca urmare,  i-a luat funcția de președinte al organizației Vrancea și și-a asumat el funcția de președinte interimar. În plus, liderul PSD i-a transmis lui Oprișan că partidul va câștiga parlamentarele în județ și fără contribuția sa.

Ce se întâmplă la sediul PSD Vrancea

Organizația PSD Vrancea anunță însă, marți seara, într-un comunicat, că și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare, în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul PSD Vrancea, dar și în sistem online. Pe primul loc la Senat figurează Marian Oprișan, care, precizează comunicatul, a fost propus „în unanimitate” de membrii Consiliului Politic Județean.

Desemnarea candidaţilor: Lista cu propunerile PSD Vrancea pentru alegerile parlamentare a fost trimisă la Bucureşti.

„Ca urmare a convocării a mai mult de o treime din membrii Consiliului Politic Județean (CPJ) PSD Vrancea, format din președinți de organizații, primari, consilieri județeni și parlamentari, CJP a dezbătut în prezența a peste 150 de membri care au participat atât fizic, cât și online, mai multe proiecte de hotărâre. Printre altele, pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul de hotărâre privind stabilirea candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie din partea PSD Vrancea. Ședința a fost condusă de Nicușor Halici, vicepreședintele organizației PSD Vrancea, iar în urma discuțiilor, consultărilor și a votului membrilor CPJ PSD Vrancea s-a stabilit următoarea listă de candidați:

PSD Vrancea𝐎𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐏𝐒𝐃 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐬̦𝐢-𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐥𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞

Consiliul Politic Județean PSD Vrancea a desemnat candidații pentru alegerile pentru Camera Deputaților și Senat din 6 decembrie, în cadrul unei ședințe care a avut loc astăzi, 20 octombrie 2020, la sediul PSD Vrancea și în sistem online.

Urmare a convocării de catre mai mult de o treime din membrii Consiliului Politic Județean (CPJ) PSD Vrancea, conform prevederilor statutare, format din președinți de organizații, primari, consilieri județeni, consilieri municipale și parlamentari, CJP a dezbătut în prezența a peste 150 de membri care au participat atât fizic cât și online, mai multe proiecte de hotărâre. Printre altele, pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul de hotărâre privind stabilirea candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie din partea PSD Vrancea.

𝐎𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐏𝐒𝐃 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐬̦𝐢-𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐥𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞

𝐒𝐞𝐧𝐚𝐭

𝟏. 𝐎𝐩𝐫𝐢𝐬̦𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧 (𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐢̂𝐧 𝐮𝐧𝐚𝐧𝐢𝐦𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐢 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧)
𝟐. 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐒𝐨𝐫𝐢𝐧
𝟑. 𝐍𝐞𝐝𝐞𝐥𝐜𝐮 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢
𝟒. 𝐍𝐞𝐝𝐞𝐥𝐜𝐮 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚

𝐂𝐚𝐦𝐞𝐫𝐚 𝐃𝐞𝐩𝐮𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫

𝟏. 𝐇𝐚𝐥𝐢𝐜𝐢 𝐍𝐢𝐜𝐮𝐬̦𝐨𝐫
𝟐. 𝐒𝐭𝐨𝐢𝐜𝐚 𝐄𝐥𝐞𝐧𝐚
𝟑. 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧 𝐋𝐚𝐮𝐫𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐮 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥
𝟒. 𝐂𝐚𝐫𝐧𝐚𝐫𝐢𝐮 𝐕𝐚𝐬𝐢𝐥𝐞
𝟓. 𝐍𝐢𝐜𝐚 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐂𝐥𝐚𝐮𝐝𝐢𝐮
𝟔. 𝐁𝐚̆𝐥𝐚𝐧 𝐃𝐨𝐫𝐮 𝐆𝐞𝐚𝐧𝐲
𝟕. 𝐒̦𝐞𝐥𝐚𝐫𝐮 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥

Listele de candidaturi vor fi depuse la sediul central al Partidului Social Democrat, pentru a fi semnate de președintele PSD Marcel Ciolacu.

Pe ordinea de zi au mai fost incluse și următoarele proiecte de hotărâri, care au fost adoptate cu unanimitate de voturi:
1. Dizolvarea organizației municipale Adjud
2. Dizolvarea organizației orășenești Panciu
3. Revocarea din funcția de vicepreședinte al Organizației PSD Vrancea a domnului Tîlvăr Angel
4. Numirea ca interimar în funcția de vicepreședinte al Organizației PSD Vrancea a domnului Carnariu Vasile
5. Revocarea din funcția de secretar general al Organizației PSD Vrancea a domnului Dragoș Bârlădeanu
6. Numirea ca interimar în funcția de secretar general al Organizației PSD Vrancea a domnului Guguianu Constantin

Biroul de Presă al PSD Vrancea.