Evenimentul Zilei > Actualitate > Este oficial! Casa Albă a făcut anunțul: Jill Biden vine în România. Cu cine se va întâlni Prima Doamnă a Americii
Este oficial! Casa Albă a făcut anunțul: Jill Biden vine în România. Cu cine se va întâlni Prima Doamnă a Americii

Este oficial! Casa Albă a făcut anunțul: Jill Biden vine în România. Cu cine se va întâlni Prima Doamnă a Americii

Prima Doamnă Jill Biden va vizita România și Slovacia în perioada 5-9 mai pentru a se întâlni cu membrii militarilor americani și cu personalul ambasadei, părinții și copiii ucraineni strămutați, lucrătorii din domeniul ajutorului umanitar și profesorii, a anunțat biroul său de la Casa Albă luni.

Prima Doamnă Jill Biden va pleca joi seară din Statele Unite, sosind vineri la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din România – o bază pentru trupele forței de răspuns NATO – unde se va întâlni cu membrii militarilor americani, a anunțat Casa Albă într-un comunicat.

Turul din 5 până la 9 mai include, de asemenea, întâlniri cu oficiali guvernamentali, personalul ambasadei SUA și lucrători de ajutor umanitar care ajută la predarea copiilor ucraineni strămutați și îi sprijină pe aceștia și familiile lor în timpul crizei.

Duminică, sărbătorită ca Ziua Mamei în Statele Unite, Biden se va întâlni cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să își părăsească locuințele din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a precizat biroul ei.

Jill Biden se va întâlni cu refugiații ucraineni în timpul vizitei în România și Slovacia

Soția președintelui Joe Biden se va întâlni pe 6 mai cu membri ai serviciului militar american la baza aeriană Mihail Kogălniceau din România, înainte de a se deplasa la București pentru a se întâlni cu oficiali ai guvernului român, cu personalul ambasadei SUA, cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar și cu profesori care lucrează cu copii ucraineni strămutați.

Călătoria include, de asemenea, opriri în orașele slovace Bratislava, Kosice și Vysne Nemecke, unde Biden se va întâlni cu oficiali guvernamentali, refugiați și lucrători umanitari, a precizat biroul său.

Vizita lui Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucraineni din partea unor reprezentanți de top ai SUA.

Vizita lui Jill Biden vine după ce președintele Camerei, Nancy Pelosi a vizitat Kievul

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit duminică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei vizite neanunțate la Kiev.

Jill Biden a fost, de asemenea, implicată îndeaproape. În martie, ea și omologul său polonez, Agata Kornhauser-Duda, au lucrat împreună pentru a accelera asistența medicală în prima linie a crizei refugiaților declanșată de invazia Rusiei.

Rusia își descrie acțiunile drept o „operație militară specială”. Agenția ONU pentru refugiați a declarat săptămâna trecută că aproape 5,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul războiului pe 24 februarie și numărul ar putea crește la 8,3 milioane anul acesta.

Până pe 27 aprilie, peste 3 milioane de ucraineni au fugit în Polonia, România luând aproximativ 817.300, iar Slovacia absorbind aproape 372.000, potrivit datelor ONU.

Jill Biden şi-a arătat sprijinul pentru Ucraina de la începutul invaziei

Prima Doamnă și-a arătat sprijinul pentru Ucraina purtând o mască decorată cu o floarea soarelui, floarea națională ucraineană
În timpul discursului președintelui Biden privind starea Statelor Unite din martie, trimisul lui Kiev la Washington, Oksana Markarova, a stat în loja primei doamne de la Cameră, un loc menit să arate solidaritatea între Statele Unite și Ucraina.

În aceeași lună, Jill Biden a vizitat familiile soldaților americani trimiși să ajute în criza din Ucraina. La o bază militară din Fort Campbell, Ky., ea i-a asigurat că a înțeles cât de speriați și de singuri trebuie să se simtă: „Sunt o mamă militară”, informează washingtonpost.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: