Cel puțin asta susțin guvernanții de la Atena. Publicația Kathimerini din Grecia prezintă ultimele informații!

“Paza de coastă a Greciei a înmulţit patrulele de-a lungul graniţei dintre Grecia şi Turcia, în urma informaţiilor că refugiaţi şi migranţi se deplasează masiv din taberele din zona continentală spre ţărmurile Turciei aflate în apropierea insulele greceşti Chios, Lesbos şi Kos.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, Paza de coastă şi Marina Militară au sporit numărul de nave în regiune, iar trei aeronave Frontex au primit ordinul de a supraveghea prin rotaţie pe perioada nopţii graniţele maritime dintre Grecia şi Turcia.

Obiectivul acestor operaţiuni este ca bărcile cu migranţi să fie detectate în timp ce se află încă în apele teritoriale turceşti pentru a fi împiedicate să intre în apele teritoriale greceşti. Măsurile sporite vor dura cel puţin până în Miercurea Mare.

Apoi se aşteaptă o înrăutăţire a vremii, însoţită de intensificări ale vântului, ceea ce va descuraja, potrivit estimărilor, încercările imigranţilor ilegali de a se îndrepta spre insulele din estul Mării Egee.

Potrivit unor informaţii transmise încă de vineri la comandamentul Pazei de coastă, imigranţii din centrele de găzduire de pe teritoriul Turciei sunt transportaţi în mod organizat cu microbuze spre zonele de ţărm, repetându-se astfel acţiunile care au dus la incidentele din februarie la graniţa terestră de pe Râul Evros, dar şi din estul Mării Egee.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE