Evenimentul ZileiInternationalEmmanuel Macron, pălmuit de Iran

Emmanuel Macron, pălmuit de Iran

Emmanuel Macron, pălmuit de Iran
Ministrul iranian de Externe a lansat comentarii acide după ce Franța a acuzat Republica Islamică că este pe cale să se doteze cu arma nucleară.

Din Iran, ministrul de Externe Mohammad Javad Zarif  l-a pălmuit pe Emmanuel Macron. Și pe șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian.

Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a criticat Franța pentru sprijinul său continuu acordat „criminalilor de război sauditi”.

Într-un interviu acordat, duminică, presei franceze, Le Drian a acuzat Iranul că, indubitabil,  se dotează cu arma nucleară.

Șeful diplomației iraniene a trimis, pe Twitter, un mesaj de furie către omologul său francez. Zarif a spus că Franța nu este în măsură să dea lecții Teheranului.

„V-ați început cariera vânzând arme criminalilor de război saudiți”

Zarif a invocat vânzările de armament francez către Arabia Saudită, țintindu-l pe Jean-Yves Le Drian, fost ministru al Apărării, scrie Express.

„Dragă coleg. V-ați început cariera vânzând arme criminalilor de război saudiți. Evitați absurditățile apropo de Iran”, a scris Zarif.

El a evocat campania Riadului în Yemen dar și asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi. Crimă ce a avut loc în consulatul saudit din Istanbul.

„Voi destabiliați regiunea noastră. Încetați să-i protejați pe criminalii care-și asasinează detractorii. Încetați să vă folosiți armele pentru a-i masacra pe copiii din Yemen”, a continuat Zarif.

Comentariile furioase ale lui Zarif au venit ca răspuns la interviul acordat de Jean-Yves Le Drian publicației Journal du Dimanche.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: