Evenimentul Zilei > Actualitate > Le Point: Brexit: Le Drian denunță atitudinea „intransigentă și nerealistă” a Londrei
Le Point: Brexit: Le Drian denunță atitudinea „intransigentă și nerealistă” a Londrei

Le Point: Brexit: Le Drian denunță atitudinea „intransigentă și nerealistă” a Londrei

În fața ambasadorilor Franței în Europa, ministrul Le Drian a criticat inerția negocierilor privind viitoarea relație dintre UE și Regatul Unit.

Negocierile dintre UE și Regatul Unit privind viitoarea lor relație după Brexit sunt blocate din cauza intransigenței și irealismului Londrei, a denunțat, luni, ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian.

„Negocierile nu progresează din cauza atitudinii intransigente și nerealiste a Regatului Unit”, a deplâns ministrul în timpul unui discurs adresat ambasadorilor Franței în Europa, alături de omologul său german Heiko Maas.

Regatul Unit și Uniunea Europeană resping reciproc responsabilitatea blocajului negocierilor cu privire la această relație viitoare, care trebuie să conducă la un acord înainte de 31 decembrie, în lipsa căruia, singurele reguli ale Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), cu taxele vamale ridicate și controalele vamale extinse ale acestora se vor aplică relațiilor comerciale dintre acești parteneri.

Lucru care slăbește economiile deja afectate din plin de pandemie. Discuțiile se poticnesc în special cu privire la condițiile concurenței, UE refuzând să vadă apărând o economie neregulată la porţile sale.

Pentru a ilustra aceste diferențe profunde în acest domeniu, Michel Barnier a luat exemplul transportului rutier, afirmând că britanicii nu doreau ca anumite reguli să se aplice șoferilor lor atunci când călătoreau pe continentul european. Negocierile urmează să se reia pe 7 septembrie la Londra.

Sursa: Rador