Evenimentul Zilei > Politica > Emil Constantinescu propune un ARMISTIŢIU
Emil Constantinescu propune un ARMISTIŢIU

Emil Constantinescu propune un ARMISTIŢIU

Fostul preşedinte Emil Constantinescu propune un armistițiu în ceea ce privește atacurile politice și dezbinările în această perioadă și a îndemnat la unitate.

Emil Constantinescu susține că România este pregătită din punct de vedere instituțional pentru preluarea președinției rotative a UE, dar momentul necesită o abordare solidară.

"România  este pregătită categoric din punct de vedere instituțional. Suntem pregătiți și ceva mai mult decât ar fi pregătite țări consacrate, dacă ne redescoperim ospitalitatea noastră. Pentru că putem adăuga dimensiunea umană, care este importantă. Unde nu suntem pregătiți? Nu suntem pregătiți în abordarea solidară a acestui proiect. Ni se cere să avem o coerență instituțională,  dar să avem și o solidaritate în jurul unui proiect foarte precis. Să știm ce vrem și toți să vorbim despre același lucru și în orice caz,  să părăsim această tendință,  tentație, de a vorbi rău despre noi", a susținut fostul președinte Emil Constantinescu, la emisiunea Serviciul de noapte de la RAA.

"Dacă nu ne găsim în acest an în care vorbim cu multă demagogie despre marea unire, suntem mai dezuniți ca oricând. Nu este târziu. Avem un proiect, hai sa fim uniți pe  perioada asta! Chiar dacă după ce se termină această președinție română a UE începem din nou circul atacurilor sau al dezbinărilor, hai să facem un armistițiu. E o propunere pe care o fac, fiecare să suspende un pic agresivitatea față de celălalt, poate există un sâmbure de adevăr și în ceea ce privește și spune interlocutorul tău", a adăugat fostul președinte.