Evenimentul Zilei > Politica > Emil Boc: Guvernul USL începe ”dezmățul electoral pe bani publici”
Emil Boc: Guvernul USL începe ”dezmățul electoral pe bani publici”

Emil Boc: Guvernul USL începe ”dezmățul electoral pe bani publici”

Fostul premier Emil Boc avertizează Guvernul Ponta că riscă să ducă România „pe marginea prăpastiei economice” din cauza recentelor măsuri economice. „Vom ajunge din nou la momentul în care sacul se goleşte”, spune primarul Clujului.

"Uitaţi-vă la măsurile economice propuse de Guvern. Guvernul USL începe, după modelul anului 2008, dezmăţul electoral pe bani publici. Parcă avem un deja vu. Anul 2008, când Tăriceanu a făcut exact la fel, a deschis robinetul electoral pe bani publici, a compromis activitatea economică şi a aruncat România în cea mai grea criză. Guvernul USL de astăzi pregăteşte aceiaşi paşi, iar consecinţele nu le plătesc politicienii, ci tot românii, pentru că aceşti guvernanţi nu înţeleg un lucru: înainte de a încuraja consumul trebuie să încurajezi locurile de muncă şi producţia. Vom ajunge din nou la momentul în care sacul se goleşte.
Acum profită de faptul că, după eforturile românilor din perioada 2010-2011, după restabilirea mecanismelor macrobugetare şi a echilibrelor financiare, am aflat o brumă de stabilitate. Ea se poate risipi în acest an şi să ducă România pe marginea prăpastiei economice, prin politici absolut iresponsabile din partea guvernanţilor", a declarat Emil Boc, citat de Mediafax.

"Politicile economice serioase nu aduc voturi pe termen scurt, dar aduc stabilitate şi prosperitate pe termen lung, iar un politician este obligat să nu se gândească la următoarele alegeri, ci la viitorul ţării pe termen lung. Din nefericire, o asemenea politică nu există la USL prin ceea ce promovează", a adăugat fostul premier.

Luni seara, la finalul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), premierul Ponta a prezentat programul de stimulare a consumului pregătit de Guvern, care prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate.