Maestrul înșelătoriei „accidentul”, arestat. Ultima lovitură a fost de 50.000 de euro

Maestrul înșelătoriei „accidentul”, arestat. Ultima lovitură a fost de 50.000 de euro Sursa foto: Arhiva EVZ

Emanuele Donato Pirro, în vârstă de 28 de ani din Napoli, conform celor care l-au anchetat, a fost un maestru al înșelăciunii prin metoda „accidentul”. Una dintre lovituri a fost la adresa unei bătrâne bolnavă de Alzheimer pe care a jefuit-o de 50.000 de mii de euro.

Emanuele, creatorul înșelătoriei „accidentul”, arestat

Emanuele fost arestat pentru conspirație la extorcare. Din dorința de a apărea pe rețelele de socializare și de a se lăuda, așa a fost descoperit și săltat de poliție.

Pe 11 ianuarie 2023, a doua zi după uriașa escrocherie care a implicat-o pe femeia din Roma în vârstă de 73 de ani, l-a arătat într-o mașină făcând semnul victoriei cu degetele și cu fața zâmbitoare. Acel chip, cel al lui Emanuele a fost același imortalizat de camerele de luat vederi ale bătrânei de 73 de ani din apartamentul din Roma când s-a prezentat la casa victimei pe data de 10 ianuarie.

În acea zi, bătrâna a fost contactată pe telefonul ei fix de acasă de un bărbat care s-a dat drept „Mareșal Primo” cu un clar accent napolitan. Acesta a avertizat-o de un accident care ar fi putut-o costa fiica ei închisoarea și că la scurt timp după aceea avocatul Tosini, tot fals, ar fi chemat-o să plătească 14.800 de euro. Bani care ar fi fost folosiți pentru a evita închisoarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bătrâna i-a dat escrocului tot ce a cerut

„Sunt un mareșal al carabinierilor, trebuie să-mi dați 14 mii de euro”. Bătrâna a avut încredere în el, crezând cu adevărat că are de-a face cu un ofițer de carabinieri, și s-a supus.

Femeia, bolnavă, se lasă convinsă de Emanuele. La ușa lui apare individul și îi cere 2.800 de euro cash și bijuterii, inclusiv un ceas Cartier și un inel de aur alb cu diamante, brățări, mai multe inele și un colier. Valoarea totală a prăzii a fost de 50.000 euro.

Judecătorul de instrucție preliminară de la Tribunalul din Roma a dispus arestarea preventivă pentru infracțiunea de șantaj multiplu în formă agravată în asociere.

Emanuele, creatorul înșelătoriei „accidentul”, arestat. Bătrânii au sărbătorit cu șampanie.

Emanuele a ajuns pe mâna poliției, după plângerea fiului bătrânei

Când femeia, cu ajutorul fiului său, și-a dat seama că a fost înșelată, a depus plângere la secția de poliție. Aceasta a declarat că a primit un telefon de la un maistru carabinier fictiv care i-a spus:

„Fiica dumneavoastră a călcat și a rănit grav o femeie. Va ajunge la închisoare dacă nu îi dă imediat avocatului 14.000 de euro. Avocatul va veni și va suna la ușa dumneavoastră pentru a vă ușura situația, trebuie doar să îi dați banii și fiica dumneavoastră va fi liberă”.

Dar femeia, îngrijorată pentru fiica ei, i-a răspuns că nu are banii. La scurt timp, telefonul a sunat, iar un bărbat care pretindea că este avocat i-a spus: „Uite, dacă nu ai bani lichizi, sunt bune și bijuteriile și ceasurile. În curând va veni un bărbat la tine acasă, dă-i totul”. Și așa a făcut bătrâna din Roma.

Judecătorul certifică activitatea parchetului și poliției, iar Emanuele este dus la închisoarea Poggioreale. Cu toate acestea, anchetele nu se opresc aici. Se lucrează pentru găsirea altor membri ai bandei care comit escrocherii împotriva bătrânilor, informează romatoday.it.