Evenimentul Zilei > Social > Decizie de ultimă oră a lui Raed Arafat despre mărțișoarele pe care le duc copiii la școală
Decizie de ultimă oră a lui Raed Arafat despre mărțișoarele pe care le duc copiii la școală

Decizie de ultimă oră a lui Raed Arafat despre mărțișoarele pe care le duc copiii la școală

Pot sau nu să ofere copiii mărțișoare sau flori pe data de 1 martie? Decizia de ultimă oră a lui Raed Arafat
Elevii pot oferi mărțișoare de 1 martie? Luni 1 martie și 8 martie, sunt zile speciale pentru toţi românii. De aceste două zile se ofertă mărțișoare și flori ca simbol al primăverii calendaristice și de Ziua Femeii.
Raed Arafat a declarat că elevii pot duce mărțișoare de 1 martie la școală. Acesta a mai spus că: „Și eu le duc colegelor”. Elevii pot duce mărțișoare și flori de 1 martie la școală, dar să respecte distanțarea socială. A declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Elevii pot oferi mărțișoare de 1 martie? Iată ce răspuns a dat Raed Arafat

„Cred că domnul ministru al Educației s-a pronunțat pe această temă și nu are rost să intrăm într-o discuție foarte controversată. Da, eu am înțeles că e posibil să se ducă flori mărțișoare luni. Distanțarea și tot trebuie păstrate”, a declarat Arafat.

Șeful DSU: „După ce ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății cu regulile pentru redeschiderea școlilor a interzis „schimbul de obiecte personale”, categorie în care ar fi putut intra mărțișoarele și florile oferite cadrelor didactice și elevelor de 1 și 8 martie, ministrul Educației afirmă că nu există nicio interdicție și că acestea sunt permise, floarea fiind „un simbol”, nu un „obiect personal”, a declarat Raed Arafat la Digi FM

Ce spun miniștrii Educației și Sănătății

De 1 și 8 martie elevii nu pot oferi personal flori și mărțișoare cadrelor didactice și colegelor. Pentru că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care prevede regulile din școli în perioada redeschiderii acestora, prevede că este interzis schimbul de obiecte personale, potrivit secretarului de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion.

Acesta a explicat că nu poate fi făcută o derogare de la ordinul existent. D-ar încălca normele epidemiologice stabilite ca să împiedice infectarea cu noul coronavirus.

Interdicția care privește „schimbul de obiecte personale” este prevăzută în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății

Decizia a fost confirmată pentru Europa Liberă de secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, care susține că se pot oferi felicitări și mărțișoare virtuale”, scrie publicația citată.

Trebuie să respectăm legea, așa cum este. Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun și să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puțin mărțișoare și flori. Știu, o să părem antipatici, dar, în primul rând, noi discutăm despre protecția și sănătatea copiilor”, a declarat secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Sorin Ion.