În lipsa spațiilor de învățământ, școlile din Timișoara se orientrează și mută elevii în containere. Primăria Timișara a anunțat, prin viceprimarul Dan Diaconu, vă vor fi achiziționate minimum 26 de containere, anul acesta.

”Am alocat fonduri din bugetul local pentru achiziția de spații modulare pentru Școala Generală Nr. 30 și pentru Liceul Grigore Moisil, dar achiziția o face unitatea de învățământ. O parte din bani sunt alocați de noi, școlile au și fonduri proprii, au mai primit sponsorizări. De asemenea, ne propunem să achiziționăm încă 20 de săli de clasă modulare pe care probabil că o să le scoatem la licitație în cursul lunii septembrie, pentru a fi folosite în locurile în care va mai fi nevoie pe parcursul anului, pentru o perioadă scurtă.

Cel mai probabil vor fi utilizate de școlile generale nr. 19 și 7, unde sunt elevi care mai fac ore după-amiază și care au nevoie destul de mare de spațiu”, a explicat viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, conform Pressalert.ro. La această școală există spațiu în clădire doar pentru 52% din totalul elevilor.

Alte șase containere vor fi achiziționate pentru Liceul Waldorf, licitația fiind deja organizată.