S-a întâmplat în cursul zilei de joi, la ora de fizică, profesoara Liliana Ciuruş, fiind şi directorul adjunct al şcolii. „A fost un gest neinspirat”, se justifică acum cadrul didactic, deranjată de bretonul băiatului.

Elevul a ajuns acasă plângând, povestindu-le părinţilor umilinţa la care a fost supus de faţă cu ceilalţi colegi.

Adrian Tudor, tatăl elevului, e revoltat de gestul inexplicabil al profesoarei şi povesteşte că aceasta i-a ameninţat încă de la prima oră de fizică, când le-a cerut elevilor să se tundă „regulamentar”, „că de nu îi tunde ea, pentru că a mai tuns şi alţi copii în şcoală”.

Contactată telefonic în cursul zilei de ieri, profesoara Liliana Ciuruş, care lucrează de 27 de ani în învăţământ, a încercat să explice ce s-a întâmplat:

„Când am văzut că acest elev nu s-a tuns, elev pe care l-am lăudat chiar la prima oră, pentru că a dat răspunsuri bune, am luat o foarfecă de la un alt elev, căruia îi rămăsese pe bancă probabil de la o altă oră, şi i-am scurtat bretonul. Regret gestul neinspirat şi îmi pare rău de ce s-a întâmplat. Ideea a fost să-l determin pe copil să respecte regulile”.

Tatăl minorului povestea ieri şi de alte abuzuri ale cadrului didactic cu pricina:

„Să ştiţi că fiul meu mi-a povestit şi alte incidente care se petrec tot la la ora de fizică. Într-una din zile, profesoara l-a trimis pe un coleg de-al său, în timpul orei, la grupul sanitar, să dea cu mopul, pe motiv că nu este îmbrăcat în uniforma şcolară. Unui alt elev i-a luat guma de mestecat şi i-a pus-o în păr….Fiul meu este un elev cu rezultate bune la învăţătură. Anul trecut a terminat şcoala cu media generală 9,32 şi nu a avut nici o problemă de comportamemt”.

Directoarea adjunctă al Şcolii Gimnaziale „Ion Irimescu” din Fălticeni a fost reclamată de tatăl elevului la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, iar reprezentanţii acestei instituţii au anunţat că au demarat deja o anchetă în acest caz, „urmând a se lua măsurile care se impun”.