Evenimentul Zilei > Justitie > Elena Udrea a ratat audierea. De ce s-a prezentat singură în fața judecătorilor
Elena Udrea a ratat audierea. De ce s-a prezentat singură în fața judecătorilor

Elena Udrea a ratat audierea. De ce s-a prezentat singură în fața judecătorilor

Elena Udrea trebuia să fie audiată astăzi în dosarul Hidroelectrica, însă din cauza unor chestiuni procedurale, audierea nu a mai avut loc.

Asta deși cei de la penitenciarul Târgșor pregătiseră aparatura necesară pentru videoconferință, potrivit avocatului său, Veronel Rădulescu. Cert este că și dacă s-ar fi prezentat în sala de judecată, Udrea ar nu s-ar fi bucurat de prezența logodnicului care o însoțește oriunde are ocazia, asta pentru că Alexandrov este la dentist cu micuța Eva. Și cum este prima vizită de acest gen la stomatolog, se pare că fetița era speriată, așa ca Adrian a decis să nu o lase doar cu mama Elenei ci să meargă chiar el împreuna cu micuța la medic. 

„Însuși Buzăianu declara că nu am avut nicio treaba cu contractele lui”

În acest context, Elena Udrea a vrut să reamintească tuturor celor care o urmăresc pe paginile de socializare exact de ce a fost chemată în fața judecătorilor:  „Dosarul cu Buzăianu NU este despre faptul că eu aș fi primit vreun ban, ci despre faptul că PDL București, în 2010, pe care eu îl conduceam la acea vreme, a primit 2,5 milioane de euro de la Bogdan Buzăianu prin Radu Budeanu și Ana Maria Topoliceanu, ambii transformați în denunțători liberi. Chiar și așa, denunțătoarea Topoliceanu, declara că ea a primit banii la sediul partidului, că eu nici nu i-am văzut, și că banii au fost cheltuiți pentru partid în principal cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012, unde eu nu am candidat!

Aceste acuzații nu vizează semnarea contractelor cu «băieții deștepți» din energie, NICI prelungirea acestora NU au legătură cu aceste contracte care au fost inventate  în 2003 de ministrul PSD, și prelungite în 2009 de un ministru PDL, dar nu de mine! EU NU ERAM MINISTRUL ECONOMIEI la vremea aceea! Nu sunt acuzată de nimic în legătură cu aceste contracte, nu am avut nicio implicare în semnarea, prelungirea și derularea lor.

Însuși Buzăianu declara că nu am avut nicio treaba cu contractele lui, pentru că la momentul 2010, erau deja prelungite! Celor care insistă să numească acest dosar HIDROELECTRICA, le spun simplu: AȚI GREȘIT PERSOANA! Pentru aceia care, cu ipocrizie, se arată siderați de suma pe care PDL București a primit-o de la Buzăianu, le spun să caute bine acasă, să vadă dacă nu găsesc vreo umbrelă, brichetă, desfăcător de dopuri și altele “, a scris Elena Udrea

Udrea va fi din nou prezenta pe data de 8 septembrie în fața judecătorilor Înaltei Curți, de această dată în dosarul în care este judecată alături de Ioana Băsescu. 

Dosarul Gala Bute și Rudel Obreja

Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat, alături de Elena Udrea, la închisoare cu executare, în Dosarul Gala Bute. O instanță a Înaltei Curți de Casație și Justiție a pronunțat sentințele în acest caz. Elena Udrea a primit o condamnare de 6 ani de închisoare cu executare, iar Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Procesul Gala Bute a fost reluat după ce persoanele condamnate au invocat alcătuirea ilegală a completurilor de 5 judecători, în baza unei decizii a Curții Constituționale. Inițial, în 2018, judecătorii au pronunțat aceleași condamnări care au fost menținute de noile completuri. În urmă cu aproximativ un an, Rudel Obreja povestea cum ar fi putut să scape de această condamnare. El a fost invitat, în ianuarie 2020, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe gsp.ro. Aici a făcut dezvăluiri despre Elena Udrea și despre ceea ce s-a întâmplat pe parcursul anchetei din Dosarul Gala Bute.

El a mai relatat că i s-au pus la dispoziție patru opțiuni prin care să dea relații despre Elena Udrea, dar a refuzat să dea curs propunerii.

„N-aveam cum s-o dau pe Elena Udrea pentru că Elena Udrea nu e a mea. Jargonul ăsta arată că așa au stat lucrurile. Și au fost patru modalități diferite prin care mi s-a cerut să o dau pe Elena Udrea. Să scriu lucruri despre dânsa. Într-una din cele patru situații mi s-a cerut să-l dau și pe domnul Băsescu. Existând această percepție că eu sunt parte din acest anturaj, că am anturaj cu doamna Udrea și cu domnul Băsescu”, a spus Obreja.