Fostul președinte egiptean, Mohamed Morsi, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru insultarea ramurii judiciare a statului. Decizia îl obligă să plătească și o amendă de 2 milioane de lire egiptene (93.000 euro).

 

În același caz, alte 19 persoane au fost găsite vinovate și au primit sentințe de 3 ani cu executare, dar amenzi cuprinse între 30.000 și 1 milion de lire egiptene. Toți cei condamnați pot face apel la decizii.

 

Printre cei condamnați se numără și activistul Alaa Abdel Fattah, precum și politicianul și prezentatorul TV Tawfik Okasha.

 

Fostul șef de stat fusese ales în mod democratic după revoluția din Egipt din 2011 și forțat să renunțe la funcție de Abdel Fatah al-Sisi, fostul general care îndeplinește acum funcția de președinte.

 

Morsi a fost arestat imediat și execută o sentință de 20 de ani în închisoare pentru incitarea acțiunilor de ucidere a protestatarilor în timpul manifestațiilor din 2012. În plus, acesta este închis pentru 25 de ani pentru spionaj în interesul Quatarului.

 

 

Te-ar putea interesa și: