Într-un articol publicat de prestigiosul hebdomadar britanic The Lancet (una dintre cele mai vechi reviste de specialitate din domeniul medicinei) experții britanici avertizează că „multe, dacă nu toate” vaccinurile anti- COVID-19 ar putea eșua.  „Prima generație de vaccinuri e foarte„probabil să fie imperfectă”, apreciază semnatarii articolului.

Experții citează rezultatele unui studiu realizat de Imperial College din Londra, care arată că:

  1. Proporţia persoanelor testate pozitiv cu anticorpi de Covid-19 a scăzut cu 26,6%”de la 6% la 4,4% din populaţia testată, lucru ce  sugerează o reducere a anticorpilor în săptămânile sau lunile de după infecţie”.
  2. „Rezultatele sugerează că persoanele care nu au prezentat simptome de Covid-19 sunt susceptibile să-şi piardă mai rapid anticorpii detectabili decât cele care au prezentat simptome”, potrivit acestui studiu.

Pornind de la aceste rezultate, experții afirmă că un vaccin pe deplin eficient ar putea să nu fie dezvoltat niciodată  și că primele versiuni aprobate ale vaccinurilor s-ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea.

Vaccinul ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea

„Prima generație de vaccinuri este probabil să fie imperfectă și ar trebui să fim pregătiți pentru eventualitatea ca aceste vaccinuri să nu prevină infecția, ci doar să reducă simptomele și, chiar și atunci, să nu funcționeze pentru toată lumea sau pentru mult timp.” Grupul de lucru a adăugat că „multe și, posibil, toate” proiectele de vaccinare aflate în lucru în prezent ar putea eșua, se arat[ ]n articolul publicat de The Lancet.

Potrivit multor savanți, imunitatea efectivelor nu poate fi practic obținută fără ajutorul unui vaccin care să declanșeze un răspuns puternic din partea sistemului imunitar.

Îngriorările savanților britanici vin să se adauge rezervelor exprimate de oamenii de tiință americani, care solicită prudență cu în ceea ce privește administrarea vaccinului împotriva Covid-19 copiilor. Potrivit oamenilor de știință care oferă fac parte din consiliul consultativ al autorității de reglementare din SUA  (Food and Drug Administration), sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege de ce copiii sunt mai puțin în pericol de a dezvolta forme severe ale bolii.În această ordine de idei, copiii nu ar trebui să fie vaccinați împotriva Covid-19 până când nu există suficiente date că serul este sigur pentru ei.

Savanții  care fac parte din comitetul consultativ al Food and Drug Administration susțin că că boala se dezvoltă atât de diferit la copii, încât procesul de aprobare nu ar trebui să se bazeze pe datele obținute prin studiile clinice asupra  adulților.

De același autor:

Un rabin a descifrat „codul ascuns” al Bibliei. Află profețiile înfricoșătoare! Vine…

 

Profeția Părintelui Iustin Pârvu, împlinită de Covid? De ce sunt revoltați creștinii