În această ordine de idei, copiii nu ar trebui să fie vaccinați împotriva Covid-19 până când nu există suficiente date că serul este sigur pentru ei, au avertizat experții autorității de reglementare din SUA, Savanții  care fac parte din comitetul consultativ al Food and Drug Administration susțin că că boala se dezvoltă atât de diferit la copii, încât procesul de aprobare nu ar trebui să se bazeze pe datele obâinute prin studiile clinice asupra  adulților.

Raportul  riscuri-beneficii nu justifică vaccinarea copiilor

Asta pentru că copiilor nu prezintă niciun simptom sau au doar simptome ușoare, astfel încât raportul  riscuri-beneficii în ceea ce privește administrarea unui vaccin sunt diferite față de  adulți.  Asta pentru că există riscul ca  o mică parte dintre cei vaccinați să dezvolte  o afecțiune gravă  și potențial mortală numită sindrom multiinflamator.

Cody Meissner, șeful bolilor infecțioase pediatrice de la Spitalul de Copii Tuft din Boston, a spus că ar dori să fie „foarte convins” de siguranța unui vaccin înainte ca acesta să fie aprobat pentru copii.

„Modelul bolii este destul de diferit la copii și faptul de a-i trata va pe adulți în ceea ce privește această boală mi-ar provoca un anumit disconfort”, a declarat Meissner.

Alți oameni de știință din cadrul comitetului au avertizat, de asemenea, împotriva combinării rezultatelor unui studiu extins asupra adulților cu datele dintr-un studiu mult mai restrâns asupra copiilor.

Riscul sindromului multi-inflamator

Luigi Notarangelo, șeful laboratorului de imunologie și microbiologie al Institutului Național de Sănătate, a declarat și el că este „foarte îngrijorat” de faptul că nu există suficiente dovezi care să susțină utilizarea unui vaccin pentru copii.„Ar trebui să avem studii de siguranță care să aibă o durată suficient de lungă pentru a include apariția potențială a [sindromului multi-inflamator]”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE