Evenimentul Zilei > Justitie > Dubla crimă din Iași. Suspectul refuză colaborarea cu procurorii. Pe ce își bazează apărarea
Dubla crimă din Iași. Suspectul refuză colaborarea cu procurorii. Pe ce își bazează apărarea

Dubla crimă din Iași. Suspectul refuză colaborarea cu procurorii. Pe ce își bazează apărarea

Principalul suspect în cazul dublei crime de la Iași a refuzat să dea declarații în fața procurorilor înainte să-i fie prezentate acuzațiile.

Studentul marocan Ahmed Sami El Bourkardi, principalul suspect în cazul morții Ioanei Vanesa Burlacu și a iubitului acesteia, Youssef Ajniyah, a acceptat sfatul apărătorului său. El a precizat, în fața procurorilor, că va da detalii despre situația sa după ce va studia dosarului întocmit de anchetatori.

Avocatul Raluca Andrei, care îl reprezintă pe Ahmed Sami El Bourkardi, a precizat că dorește să prezinte harta deplasărilor acestuia din ziua crimei. Astfel, acesta dorește să demonstreze că nu a fost implicat în uciderea celor doi.

„Am cerut Tribunalului o copie a dosarului pentru a ne construi apărarea. Săptămâna viitoare o vom primi. Clientul meu a răspuns în fața judecătorilor însă la Parchet nu am dorit să facem declarații. Dorim să le arătăm anchetatorilor situația deplasărilor clientului meu pe GPS”, a declarat Raluca Andrei, avocatul Ahmed el-Bourkadi, conform Ziarului de Iași.

Ahmed Sami El Bourkadi a fost prins marţi, 14 decembrie, în Roma, unde se afla într-o excursie cu iubita sa. El a fost preluat în custodie de autoritățile italiene și extrădat în România, miercuri, pe 22 decembrie. El a fost audiat, pentru prima oară, joi, 23 decembrie, când judecătorii au confirmat și mandatul de arestare pe numele său.

Crima îngrozitoare de la Iași

Reamintim că pe 11 decembrie, într-o locuință din Iași, au fost descoperite cadavrele Ioanei Vanesa Burlacu și al iubitului acesteia, studentul marocan Youssef Ajniyah. Tânărul marocan studia la Facultatea de medicină din Iași.

Cele două corpuri prezentau câteva zeci de urme de înjunghiere. Această crimă i-a făcut pe anchetatori să creadă că cei doi au fost victimele unui atac extrem de violent.  Mai mult, în locuință erau urme de incendiere, semn că autorul crimei a încercat să-și șteargă urmele dând foc imobilului.

Descoperirea şocantă a fost făcută de poliţişti, după ce au fost alertați de familia lui Youssef Ajniyah. Aceștia erau alarmați deoarece, conform programului, tânărul și iubita acestuia trebuiau să ajungă la Bruxelles, în data de 10 decembrie.

Sursa foto. ZIarul de iasi

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect

Ancheta a dus spre Ahmed Sami El Bourkadi, de asemenea student la Facultatea de Medicină. La câteva ore după comiterea crimei, suspectul a plecat din țară, împreună cu iubita sa, într-o excursie la Roma. Acolo a și fost reținut și luat în custodie, după ce și-a schimbat înfățișarea.

Înainte de a pleca din țară, Ahmed Sami El Bourkadi s-a prezentat la un spital din municipiul Iași pentru a-i fi îngrijită o tăietură de la mâna dreaptă.

Suspectul a respins acuzațiile și a spus că i-a vizitat pe cei doi, în ziua crimei, dar numai pentru a-și recupera un hanorac. Despre rana de la mână, el a explicat că a căpătat-o în momentul în care a coborât dintr-un taxi.

Ahmed Sami El Bourkadi a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, confirmat de o instanță a Curții de Apel Iași.