Dubla crimă de la Iași. Primele declarații ale suspectului. Ce a descoperit poliția la percheziții

Dubla crimă de la Iași. Primele declarații ale suspectului. Ce a descoperit poliția la percheziții Sursa foto. ZIarul de iasi

Studentul marocan Ahmed Sami El Bourkadi va fi extrădat, în regim de urgență, din Roma, pentru a fi cercetat în cazul dublei crime de la Iași. Acesta respinge acuzațiile că ar fi autorul crimei și spune că este doar o coincidență.

Ahmed Sami El Bourkadi este în custodia autorităților din Italia, după ce a fost reținut la Roma, unde se afla într-o excursie cu iubita sa. Prin intermediul unui avocat, el a contestat, în țară, măsura arestării care a fost luată de Tribunalul Iași după crimă.

Tot prin intermediul avocatului, suspectul a respins toate acuzațiile care i-au fost aduse de autorități. El spne că nu i-a ucis pe Youssef Ajniyah și pe iubita acestuia, Ioana Vanesa Burlacu. În schimb, confirmă că s-a văzut cu ei, în ziua respectivă, cu câteva ore înainte de crimă. Astfel, justifică amprentele sale găsite de polițiști la locul crimei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„A spus că, într-adevăr, se văzuse cu victima în ziua respectivă, l-a contactat întrucât îşi uitase un hanorac la amicul său, care a şi fost găsit omorât. Nu a avut vreo ceartă, vreo altercaţie cu acesta, nimic, dar a fost una din persoanele care l-au vizitat înainte de nefericitul eveniment”, a spus avocatul suspectului Raluca Andrei.

Fetita injunghiata

Sursa foto. EVZ

Excursia de la Roma era programată din timp

Potrivit spuselor sale, acesta nu ar fi fugit la Roma ca să se ascundă de autoritățile române. Avocatul lui Ahmed Sami El Bourkadi a spus că acesta ar fi plecat, împreună cu iubita sa, într-o excursie care era programată de mai multă vreme.  El intenționa să revină la Iași imediat ce a aflat că este căutat.

„A făcut dovada că vacanţa aceasta, în Italia, era programată de mai bine de trei săptămâni, avea biletele de întoarcere pentru România achiziţionate. De la momentul la care a aflat că este căutat de autorităţile române, clientul meu a dorit să se întoarcă de bunăvoie acasă. Dânsul se consideră nevinovat, nu înţelege de ce s-au dat publicităţii atâtea aspecte negative cu privire la domnia sa, în condiţiile în care nu are antecedente penale, îl cunoştea doar pe baiat, pe victima de sex masculin, iar pe prietena acestuia doar tangential”, a explicat avocatul, conform Ziarului de Iași.

Cum justifică rana de la mână

Apărătorul a mai spus că suspectul ar fi solicitat să fie trimis cât mai repede în România pentru a se apăra de acuzațiile ce-i sunt aduse. El este dispus să colaboreze cu anchetatorii pentru aflarea adevărului în cazul dublei crime.

„A solicitat sa fie trimis repede în ţară, pentru a putea da declaraţii şi a putea colabora la aflarea adevărului, renunţând chiar să aştepte traducerea documentelor din România. Nu s-a sustras, ci s-a suprapus peste acest eveniment. Sperăm să facem lumină în acest caz cât mai repede. A mers cu taxiul, şi atunci s-a şi lovit, are şi fişa, care este în custodia autorităţilor române; într-adevăr, fişa a fost găsită la percheziţii, în apartamentul pe care îl folosea cu prietena lui, Iman. Dacă era ceva, nu s-ar fi dus în văzul autorităţilor la spital, nu ar fi păstrat anumite documente incrimnatoare în locuinţă”, a mai precizat Raluca Andrei.

Sursa foto. Ziarul de Iasi

De ce și-a schimbat înfățișarea când a ajuns în Italia

Avocatul a mai spus că acesta s-a lovit la mână într-un taxi. Și de aceea a mers la spital pentru îngrijiri. El a păstrat toate documentele care justifică ceea ce s-a petrecut în seara respectivă. În schimb, apărătorul nu a putut da explicații pentru faptul că Ahmed Sami El Bourkadi și-a schimbat înfățișarea după ce a ajuns la Roma.

„A suferit un accident ca urmare a unei curse efectuate cu taxiul. A căzut, s-a lovit, s-a dus la spital, nu a avut intenţie să se sustragă sau să se ascundă. Înfăţişarea cum şi-a schimbat-o? Purta ochelari, şi era fără barbă atunci când a fost găsit în Italia. Sunt o serie de chestiuni pe care nici eu nu le cunosc. De ce şi-a schimbat aspectul, nu ştiu nici eu. Cu siguranţă ne va lămuri şi cu porivire la aceste chestiuni”, a adăugat avocatul Raluca Andrei.

Sursa foto. Politia Romana

Polițiștii au descoperit noi probe la percheziții

Pe de altă parte, polițiștii au făcut percheziții în apartamentul din Iași a tânărului, de unde au ridicat mai multe lucruri care ar putea face legătură cu dubla crimă. Din locuința marocanului, polițiștii au ridicat mai mulți saci cu haine și obiecte personale.

Conform unor surse citate de BZI, una din probele ridicate este o pereche de pantofi sport marca Nike. Aceștia ar fi fost purtați de Ahmed Sami El Bourkadi în momentul comiterii crimelor.

Polițiștii au observat pe aceștia câteva urme de sânge și vor să afle dacă aparține Ioanei Vanesa Burlacu și iubitului ei Youssef Ajniyah. Perechea de pantofi sport va fi examinată în laboratoarele criminalistice.

Cadavrul studentului marocan a fost preluat de rudele sale ieri din IML Iași.

Dubla crimă de la Iași

În urmă cu mai multe zile, polițiștii au descoperit cadavrele a doi tineri, Ioana Vanesa Burlacu și Youssef Ajniyah, într-o casă din municipiul Iași. Aceștia le-au făcut o vizită, celor doi, după ce rudele tânărului,  student la Medicină, s-au îngrijorat că nu mai primesc nici o veste. Ioana Vanesa Burlacu și Youssef Ajniyah  trebuiau să ajungă la Bruxelles, unde erau așteptați de familia studentului.

Cei doi tineri morți au fost victimele unei crime îngrozitoare. Ei au fost înjunghiați cu câteva zeci de lovituri de cuțit. Anchetatorii au mai descoperit că autorul crime iar fi încercat să-și ascundă urmele incendiind casa, însă nu a reușit.

Principalul suspect în acest caz a fost un amic al celor doi, Ahmed Sami El Bourkadi, mai multe probe făcându-I pe polițiști să creadă că el este criminalul.