Primul lucru pe care l-a făcut autorul dublului asasinat de la Iași după ce și-a ucis prietenii. Unde s-a dus după cumplita crimă

Primul lucru pe care l-a făcut autorul dublului asasinat de la Iași după ce și-a ucis prietenii. Unde s-a dus după cumplita crimă Crimă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Primul lucru pe care l-a făcut principalul suspect, în cazul dublei crime din Iași, a fost să-și trateze o rană de cuțit, la spital.

Studentul de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi este suspectat că i-a ucis pe cei doi tineri din Iași, în casa în care locuiau. Luni după amiază, Tribunalul Iași a emis un mandate de arestare, pe numele său, în lipsă. El este de negăsit, iar anchetatorii cred că acesta a fugit din țară, până la momentul descoperirii crimei. De altfel, poliţia l-a dat în urmărire naţională şi internaţională publicând și un portret al acestuia.

Din informațiile strânse, până în prezent, în cadrul anchetei, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la scurtă vreme după ce a fost comisă crima, Ahmed Sami El Bourkadi a mers la spital. Tânărul de origine marocană s-a prezentat la unitatea de primiri urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, pentru a-și îngriji o rană de cuțit, la mâna dreaptă.

Medicii de la UPU au confirmat

Informația a fost confirmată Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD. Aceasta a relatat că tânărul a atras atenția datorită numelui cu rezonanță arabă. El a venit la spital și a solicitat să-i fie îngrijită o rană la mâna dreaptă, însă acest lucru nu l-a făcut suspect pentru vreo infracțiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În data de 9 decembrie, între prezentările de urgență, a fost și un bărbat cu o vârstă aproximativă de 20 de ani, cu nume cu rezonanță arabă, cu o plagă tăiată la nivelul mâinii drepte. Pacientul a fost văzut de medicul de urgență și apoi tratat împreună cu colegii de la Chirurgie Plastică, s-a făcut toaleta și sutura plăgii. A plecat la domiciliu cu recomandări de tratament și nu a mai revenit”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Potrivit spuselor sale, medicii nu au bănuit nimic deoarece rana nu avea nimic deosebit și nu era gravă. De altfel, astfel de cazuri, persoane cu plăgi tăiate, sunt tratate cu regularitate la camera de gardă.

„Un astfel de pacient este o prezență obișnuită la Urgențe și fiind vorba despre un oraș universitar avem și studenți străini. Astfel încât se întâmplă destul de des ca asemenea pacienți să se prezinte la Urgențe”, a mai explicat medicul.

Sursa foto: Politia Romana

Autoritățile suspectează că au existat doi criminali

Ahmed Sami El Bourkadi este suspect de crimă în cazul a doi studenți, o tânără româncă Ioana Vanesa Burlacu (23 de ani) şi iubitul ei marocan Youssef Ajniyah (25 de ani).

Cei doi urmau cursurile la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași. Ei au fost găsiţi morţi, sâmbătă, în casa în care locuiau.

Ahmed Sami El Bourkadi, este un student marocan din cercul celor doi tineri uciși și a devenit principalul suspect, fiind dat în urmărire generală. Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Ziarul de Iași, suspectul este descris ca fiind foarte periculos.

Sursa foto. Ziarul de Iasi

Scenariile pe care le urmăresc anchetatorii

În acest caz, anchetatorii sunt de părere că ar fi vorba despre doi autori implicați în comiterea acestei crime. Ahmed și complicele său ar fi intrat în casă miercuri sau joi, luându-și prin surprindere victimele. Cei doi tineri au încercat să se apere și să fugă, fiind descoperite numeroase urme de sânge în toate camerele imobilului.

Se presupune că au fost prinşi şi omorâţi în camere diferite, după care ucigașul le-a adus corpurile într-o cameră de la etaj, unde au fost descoperite.

Se pare că ucigașii au dorit să-și acopere urmele dându-le foc. Această ipoteză este susținută de faptul că cele două cadavre erau acoperite de funingine. Criminalii au dat foc la mai multe obiecte  de îmbrăcăminte cu ajutorul unui lichid inflamabil, însă focul s-a stins de la sine.

Poliţiştii nu au găsit arma crimei şi nici telefoanele celor două victime.