Un bebeluș din Galați, în vârstă de doar o lună, a fost internat în stare gravă la un spital pentru copii din municipiu, cu lovituri la cap. Tatăl copilului susține că l-a lovit din greșeală, în cap, în timpul somnului.

Un bebeluş în vârstă de doar o lună, din localitatea Ghidigeni, judeţul Galaţi, a fost internat în stare gravă la Spitalul de Copii. Medicii care l-au examinat au constatat că acesta prezenta lovituri la cap. Tatăl copilului susține că l-a lovit din greșeală, fără să-și dea seama în timpul somnului.

Acesta a povestit că împreună cu soția și bebelușul de doar o lună dormeau în același pat. Peste noapte, bărbatul ar fi făcut o mișcare bruscă și l-ar fi lovit pe copil. Acum bebelușul este în stare critică, iar medicii sunt rezeervați cu privire la evoluția sănătății sale.

De altfel, medicii au sesizat și poliția, solicitând o cercetare în acest caz. Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Galaţi, reprezentanții Spitalului de Pediatrie din municipiu a sesizat poliția cu privire la acest caz. Conform unei comunicări a poliției, la această unitate, se află internat, în stare gravă, un copil minor, în vârstă de o lună.

Poliția din Galați investighează cazul

În urma sesizării primite de la medici, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Din primele verificări a rezultat că tatăl bebeluşului, un bărbat în vârstă de 24 de ani, din comuna Ghidigeni, l-ar fi lovit, fără intenţie, în zona capului, în timp ce dormea cu acesta în acelaşi pat.

„În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale, în funcţie de concluziile acesteia şi de rezultatele investigaţiilor, urmând să se stabilească încadrarea juridică a faptei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Galaţi.

Polițiștii urmează să stabilească dacă tatăl a spus adevărul, iar lovitura a fost provocată din greșeală, așa cum susține sau dacă bebelușul a fost lovit intenționat.