Ce se întâmplă la Galaţi e un exemplu pentru primarii din România. Modernizare. Biroul de presă al instituţiei a anunţat că în acest scop au fost lansate în licitaţie publică contracte de achiziţie pentru reparaţiile sistemului rutier şi regenerare urbană.

Sumele investite de autorităţile locale? Peste 26 milioane lei pentru cartierele Micro 38, 39A, 39B şi 39C. Peste 27 milioane lei pentru cartierele Micro 19, Micro 20 şi Micro 21. Pete 33 milioane lei pentru cartierele Mazepa I, Mazepa II şi Ţiglina I. Peste 35 milioane lei pentru cartierele Aurel Vlaicu I, II şi Siderurgiştilor.

Ce se întâmplă la Galaţi e un exemplu pentru primarii din România

Sursa citată a notat că ofertele sunt aşteptate până la sfârşitul lunii martie. „Noile proiecte includ pentru prima dată lucrări de anvergură în nu mai puţin de 13 cartiere ale oraşului. Vorbim despre amenajarea şi realizarea de noi locuri de parcare, demolarea vechilor garaje şi chioşcuri, refacerea trotuarelor şi străzilor, realizarea de sensuri unice, lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi şi realizarea racordurilor electrice pentru staţiile de încărcare ale maşinilor electrice şi hibrid. Sunt proiecte pe care şi le doresc gălăţenii şi care vor schimba radical faţa cartierelor, vor schimba oraşul în bine”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Portul Galaţi

Primăria municipiului Galaţi anunţase şi miercuri că au fost finalizate lucrările de modernizare la Creşa nr. 36. Clădirea a beneficiat pentru prima dată de investiţii cu fonduri europene. Suma alocată? Aproximativ 3 milioane de lei.

Proiectul Creşterea performanţei energetice şi reabilitare termică Creşa nr. 36 a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Acesta a fost implementat în 47 de luni.

În ceea ce priveşte valoarea totală a proiectului, trebuie spus că a fost vorba despre 2.951.400,65 lei, conform Agerpres. Valoarea sumei nerambursabile a fost de 2.407.512,10 lei. Diferenţa de 543.888,55 lei reprezintă contribuţia proprie asigurată de bugetul local al Primăriei municipiului Galaţi.