Evenimentul Zilei > Actualitate > Bill Gates îi mai dă o lovitură Melindei. Angajează cea mai tare firmă de avocatură. Motivul: Nu a existat un acord prenupțial 
Bill Gates îi mai dă o lovitură Melindei. Angajează cea mai tare firmă de avocatură. Motivul: Nu a existat un acord prenupțial 

Bill Gates îi mai dă o lovitură Melindei. Angajează cea mai tare firmă de avocatură. Motivul: Nu a existat un acord prenupțial 

Bill Gates îl angajează pe avocatul în vârstă de 97 de ani, Charles T. Munger, prieten foarte bun cu Warren Buffett. Miliardarul a apelat la firma sa de avocatură deoarece cei doi soţi nu au semnat un contract prenupțial.
Bill Gates, în vârstă de 65 de ani, a anunţat divorţul de Melinda, 56 de ani, dar problemele lor nu se termină aici, ca dovadă că miliardarul filantrop apelează la serviciile unui celebru avocat şi bun prieten cu Warren Buffett.
Bill Gates a angajat firma înființată de un avocat miliardar în vârstă de 97 de ani, Charlie T Munger, pentru a-l reprezenta în divorțul de soția sa Melinda. Problema cea mai mare este că Bill Gates şi Melinda nu au semnat un contract prenupţial, iar mariajul este complet distrus, după spusele lor.  De aceea, Gates a apelat Charles T. Munger – bunul prieten al lui Warren Buffett.
Gates se ştie cu Munger de când lucrau împreună la Berkshire Hathaway. Fondatorul Microsoft a fost în consiliul de administraţie acolo până în 2020, iar Munger este şi acum vicepreşedinte. Charles T. Munger nu este avocatul familiei şi are o expertiză în afaceri, în imobiliare şi în investiţii. În 1950 soţia Nancy l-a lăsat fără toată averea, dar şi-a revenit şi ajuns miliardar.

Fără contract prenupțial, Bill Gates ar putea avea probleme cu împărțitul averii

Despre divorţ nu s-au dat prea multe detalii cu privire la motivul pentru care perechea se desparte, însă documentele instanței arată că perechea nu avea un acord prenupțial în vigoare când s-au căsătorit în 1994 – punând averea lor de 130 de miliarde de dolari în centrul diviziunii.
Avocații sunt șocați de faptul că nu a existat un contract prenupţial, dat fiind că Bill Gates câștigase deja primul său miliard de dolari la vârsta de 31 de ani în 1987 – în același an în care a cunoscut-o pe Melinda. Acum, nenumăratele lor active sunt în curs de a fi împărţite.
Familia lui Bill Gates. Sursa: Facebook. Cuplul este fotografiat cu cei trei copii ai lor în 2019. Copiii – Jennifer (centru), Rory (dreapta) și Phoebe (stânga). Acum au 25, 21 și 18 ani.
Cuplul este fotografiat cu cei trei copii ai lor într-o fotografie de familie din 2019. Copiii - Jennifer (centru), Rory (dreapta) și Phoebe (stânga) au acum 25, 21 și 18 ani

Cuplul s-a cunoscut în 1987 – în același an, Bill a devenit cel mai tânăr miliardar din lume la vârsta de 31 de ani – s-au căsătorit în Hawaii în 1994 și au împreună trei copii.

De asemenea, au înființat cea mai mare fundație caritabilă din lume, Fundația Bill și Melinda Gates, în 2000, care a contribuit cu peste 50 de miliarde de dolari la cauze, umanitare inclusiv eradicarea poliomielitei și a malariei. Fundația a fost, de asemenea, un investitor major în tratamentele cu coronavirus.

Într-o declarație comună postată luni pe conturile lor de Twitter, perechea a spus că munca lor cu fundația va continua, dar căsătoria nu va continua, adăugând: „Nu mai simțim că suntem capabili să creștem ca cuplu în următoarea fază a vieții noastre, scrie Daily Mail.