Evenimentul Zilei > Politica > Un lider politic anunță APOCALIPSA pentru Dragnea. Castelul de cărți SE VA DĂRÂMA începând cu Guvernul: „Vom convinge cetățenii să preseze Parlamentul!”
Un lider politic anunță APOCALIPSA pentru Dragnea. Castelul de cărți SE VA DĂRÂMA începând cu Guvernul: „Vom convinge cetățenii să preseze Parlamentul!”

Un lider politic anunță APOCALIPSA pentru Dragnea. Castelul de cărți SE VA DĂRÂMA începând cu Guvernul: „Vom convinge cetățenii să preseze Parlamentul!”

Liviu Dragnea are parte de noi tensiuni. Un important lider politic va apela la sprijinul cetățenilor. Mărul discordiei este OUG 114. Sunt vizate instituții importante, printre care Guvernul și Parlamentul.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că partidul pe care îl conduce „va începe o campanie împotriva OUG 114. Obiectivul este ca un număr cât mai mare de cetățeni să determine parlamentarii să voteze împotriva OUG 114, alături de PNL.”

„Partidul Național Liberal declară război total împotriva OUG 114. Am luat decizia de a demara o campanie care să fie adresată către toți cetățenii români, campanie care se va derula prin toate mijloacele de comunicare posibile, atât prin media cât și prin online, de asemenea, prin campanie directă către cetățeni pentru a determina cetățenii să se adreseze către fiecare parlamentar din coaliția de guvernare PSD-ALDE-UDMR astfel încât să le comunice dorința cetățenilor de a vota împotriva OUG 114.”, a completat Orban.

Acesta consideră că această campanie este absolut necesară pentru a-i scuti pe români de plata unor taxe și impozite umflate: „Efectele OUG 114 sunt catastrofale și vor înrăutăți viața fiecărui român. Fiecare cetățean român va fi obligat să plătească taxe și impozite mai mari, la nivelul plafonului maxim, ca urmare a OUG 114, fără ca la baza stabilirii impozitelor și taxelor să fie hotărâri ale Consiliilor locale sau ale Consiliilor județene.”

Președintele PNL consideră că energia electrică, gazul și energia termică vor fi plătite la un preț cu mult mai mare față de cel actual: „Fiecare companie, când va fi obligată să semneze contractul de furnizare a energiei electrice sau contractul de furnizare a gazului natural, va plăti între 30% și 50% mai mult pentru aceste utilități care le sunt furnizate.”

Redăm explicațiile detaliate ale lui Ludovic Orban despre efectele OUG 114 asupra traiului românilor:

„Ca urmare a OUG 114, fiecare cetățean român riscă să aibă rata mai mare la bancă, iar dacă vrea să ia credit, să aibă o dobândă mai mare la credit și, implicit, să aibă o rată mai mare la acest credit.

OUG 114 va înăspri condițiile de creditare nu numai pentru cetățeni ci pentru toate companiile. Companiile vor putea obține credite în condiții mult mai severe și cu o dobândă mult mai mare, lucru care le va afecta profitabilitatea și mai ales competitivitatea la nivel național și internațional.

Prin OUG 114 se va desființa Pilonul 2 de pensii. Visul PSD-ALDE de a naționaliza Pilonul 2 de pensii va fi pus în practică pentru că nicio firmă privată dintre firmele private care administrează astăzi banii din Pilonul 2 de pensii nu va mai rămâne pe piață, va renunța la administrarea acestor bani pentru că sunt impuse în OUG 114 condiții care îi împiedică să își mențină profitabilitatea și vor determina întârzierea recuperării investițiilor făcute pe perioade de 40-50 de ani.

Prin OUG 114, categorii sociale importante nu vor beneficia de creșterile de venituri la care au dreptul și aici este vorba de deținuții politici, este vorba despre persoanele persecutate în perioada comunistă, este vorba despre urmașii celor care au murit la Revoluție și de răniții din Revoluție, este vorba despre cadrele militare care au suferit de pe urma abuzurilor regimului comunist. Până și membrii Academiilor din România, a Academiei Române, a Academiei de Științe vor fi afectați negativ de această OUG 114 pentru că prin această OUG 114 li se plafonează până în 2022 indemnizațiile la care au dreptul.

Prin OUG 114 va fi întârziat sau blocat procesul de absorbție a fondurilor europene de către autoritățile locale. Diavolul se ascunde în detalii,  fără nicio consultare publică a reprezentanților autorităților locale, OUG 114 mută controlul ex-ante pentru documentațiile de licitație în cadrul proiectelor autorităților locale de investiții finanțate din fonduri europene de la ANAP, Autoritatea Națională de Achiziții Publice către autoritățile de management care nu au niciun angajat specializat, niciun compartiment care să fie destinat acestor activități și care, mai ales, nu sunt acreditate de Comisia Europeană ca să deruleze control ex-ante pe documentațiile de licitație, pe proiectele de investiții finanțate de autoritățile locale prin fonduri europene.

OUG 114 va provoca o catastrofă în economia  românească iar consecințele vor fi dramatice putând să ducă chiar până la aducerea României în stare de recesiune economică, anularea oricărei șanse de creștere economică pe care o are România astăzi.

Obiectivul campaniei noastre este ca un număr cât mai mare de cetățeni să determine parlamentarii să voteze împotriva OUG 114, alături de PNL, pentru a reușii abrogarea acestui act normativ criminal care pune în pericol dezvoltarea României.”

Ordonanța 114 a criticat aspre critici la nivelul societății, inclusiv în interiorul coaliției de guvernare. Călin Popescu Tăriceanu a recunoscut că ordonanța ar trebui modificată. Cu toate acestea, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a acuzat presiuni pentru modificarea ordonanței. Acesta a afirmat că instituții internaționale financiare au fost contactate de companii din România pentru a interveni la Ministerul de Finanțe.