Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > Dragnea, în alertă! Irina Tănase poate avea probleme cu un bărbat celebru: ”A fost o amenințare”
Dragnea, în alertă! Irina Tănase poate avea probleme cu un bărbat celebru: ”A fost o amenințare”

Dragnea, în alertă! Irina Tănase poate avea probleme cu un bărbat celebru: ”A fost o amenințare”

Cartea lansată miercuri de Codin Maticiuc intitulată „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru” a stârnit deja numeroase polemici. Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, s-a numărat printre primele persoane care l-a contrazis pe autor, referitor la anumite pasaje consemnate în carte. 

Ea a afirmat că fostul lider PSD nu a cerut niciodată protecție de la Nuțu Cămătaru, după ce a ajuns în Penitenciarul Rahova, așa cum reiese în cartea proaspăt  lansată.

Liciu Dragnea nu a solicitat protecție în penitenciar de la Nuțu Cămătaru

Această dezvăluirea a fost făcută de Ion Balint în cartea scrisă de Codin Maticiuc.

Irina Tănase a spus că oricine ar fi putut să meargă la Ion Balint, cunoscut ca Nuțu Cămătaru, să ceară protecție în penitenciar pentru Liviu Dragnea, pentru că „multă lume era preocupată de situația lui”.

„Liviu nu a cerut protecție nimănui. El nici nu a știut că a fost cineva la Cămătaru să ceară ceva pentru el. Este prima dată când aude de așa ceva. Deci nu a venit din partea lui Dragnea. Că s-o fi dus cineva la acel domn să ceară protecție pentru Dragnea, îți dai seama că nu avem noi de unde să știm, dar clar nu a trimis Liviu pe cineva la Nuțu Cămătaru”, a declarat Irina Tănase, pentru Gândul.

Ea a precizat că Liviu Dragnea nu a simțit niciun moment în penitenciar că cineva ar vrea să îi facă rău și nici nu a fost amenințat de ceilalți deținuți, din 27 mai 2019 până în iulie 2021, când a fost eliberat.

„În carte este ceea ce a scris autorul că a înțeles el din discuțiile cu acele persoane, noi nu știm nimic legat de această situație povestită în carte. (…) La început, foarte multă lume era preocupată, mai ales că a fost și o amenințare din partea unui sindicalist atunci”, a mai spus Irina Tănase.

O scrisoare percepută ca o amenințare

Iubita lui Dragnea nu a precizat despre ce sindicalist este vorba, însă, la o zi după încarcerarea fostului lider PSD, Sorin Dumitrașcu, șeful sindicatelor din penitenciare, i-a adresat o scrisoare care a fost interpretată ca o amenințare de către apropiații fostului lider PSD.

„Camera o găseşti aşa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiţii pentru penitenciare în timp ce plangeai şi te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnaţi pe nedrept pentru crime, tâlhării, violuri, hoţii şi alte blestemăţii. O să-i cunoşti mai bine şi-o să plângeţi împreună. Ai grijă, insă, nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu! În puşcărie, nu e ca la Parlament, iar ziariştii nu ţi-ar face nimic din ce s-ar putea gândi noii tăi colegi. Sper! Mai ales că, apropo, în pofida recursului compensatoriu care-a eliberat mii de infractori, au mai rămas vreo 2.500 de violatori în puşcării”, a scris în 28 mai 2019 Sorin Dumitrașcu.