Două pomeni, dintre care una și-a făcut-o de viu, și o naționalizare pe principiul ce-am furat la noi rămâne

Două pomeni, dintre care una și-a făcut-o de viu, și o naționalizare pe principiul ce-am furat la noi rămâne

Ce nu le-a ieșit cu naționalizările și cu jafurile comuniștilor, o fac, cum multă eleganță democratică, evident, guvernele și parlamentele ce le-au urmat, alese - nu-i așa? - de popor pentru popor.

Cel mai recent exemplu este legea intrată în vigoare duminică, 28 iunie 2020, ce permite chiriașilor care au cumpărat locuințe naționalizate în temeiul Legii nr. 112/1995 să-și facă cadou și terenul aferent, inclusiv curțile și grădinile din jurul construcțiilor, doar cu o simplă cerere și dovada că au devenit proprietarii locuinței.

Urgent, Comisiile județene de fond funciar vor emite titlul de proprietate în favoarea foștilor chiriași.

Asta în condițiile în care, doar la Primăria Generală a Municipiului București zac, nesoluționate nici azi, 21.219 dosare de dosare ale adevăraților proprietari, pe Legea 10, dintr-un total de 43.252 (potrivit informațiilor publicate pe site-ul acestei instituții).

Ne puteți urmări și pe Google News

Deci, în 18 ani doar jumătate (51%) dintre dosare au primit o dispoziție de la această primărie, unele dintre ele ajungând în prezent la o altă coadă, la ANRP.

Pentru aducerea aminte, Legea 112 le-a permis chiriașilor să cumpere casele ce le primiseră de la regimul comunist, care le furase adevăraților proprietari.

Sper că nu crede cineva că Gică de la Sculărie primise repartiție în casă cu grădină.

Aș! El primea maxim o cutie de chibrituri, funcție de numărul membrilor de familie și de depășirea acordului global, într-un bloc din vreun cartier muncitoresc.

Casele - vilele cu grădină furate erau rezervate, într-adevăr, clasei muncitoare, dar prin reprezentații ei, activiștii de frunte ai PCR.

Adică fix ăia, care după ce l-au împușcat pe Ceaușescu în ziua de Crăciun, și-au mascat partidul în FSN, apoi tot l-au tot fardat în FDSN,  PDSR, de a ajuns azi PSD, ciuma roșie.

Noua hoție a fost legiferată ca o modificare la Legea fondului funciar 18/1991 și este semnată de noii corifei ai social-democrației românești, Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc, care acum vreo 10-15 ani voia să-l credem un procuror cinstit.

Aflat în competiție cu numitul Ciolacu pentru șefia PSD, Eugen Orlando Teodorovici nu putea să rămână mai prost. A băgat și el un amendament la o lege, pe care dacă nu vreți să muriți de râs nu îl citiți AICI, prin care cei care au construit ilegal pe plajele la Marea Neagră sunt imediat introduși, chiar și fără voia lor, în legalitate, iar ce-au furat al lor rămâne.

Fostul ministru al Finanțelor, din vremea reputatului guvern Viorica Dăncilă, și-a făcuu și el pomană de viu, cum se proceda la mine, la Vădastra.

Ca să nu rămânem cu falsa impresie că marxiști există numai în PSD, să ne reamintim de Parcul Natural Văcărești.

De fapt e vorba de o mare groapă săpată și abandonată de Ceaușescu, în care, din niște izvoare și din ploi, s-au format oarece băltoace.

Apoi au apărut și broaște, oameni ai străzii, păsărici de toate culorile.

Ecologisto-marxiștii, care și-au făcut acolo o afacere bănoasă pe banii babachii (bugetul de stat) își freacă mâinile și-și umplu buzunarele.

Cadoul l-au primit, „en marche” și „en fanfare”, de la premierul Dacian Cioloș, actualmente USR-PLUS.

La niciuna dintre părțile implicate în marea mizerie care li s-a făcut din nou adevăraților proprietari de acolo, care își cer pământurile furate de comuniști, prin instanțe, de 30 de ani, nu i-a păsat nici cât negru sub unghie de dreptate.

Că „Lacul Văcărești” este o naționalizare de tip nou știu sigur că premierul Ludovic Orban nu fusese informat până săptămâna trecută.

Despre primele două exemple nu pot decât să-mi exprim speranța ca FSN-PSD să se ducă, vorba Irinei Nistor, la Dracul…

Urgent!