Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a semnat o lege care va permite achitarea sumei de două milioane de dolari, sub formă de despăgubiri, lui Clifford Williams, un deţinut afro-american, achitat în 2019. Acesta a petrecut 43 de ani într-o închisoare din Florida, dintre care 4 în culoarul morţii.

Clifford Williams, în vârstă de 76 de ani, şi nepotul său Hubert „Nathan” Myers, 61 de ani, au fost acuzaţi de uciderea unei femei în anul 1976. În 2019, condamnările lor au fost anulate de un judecător al oraşului Jacksonville din nord-estul Floridei.

Cei doi au fost achitaţi şi puşi în libertate anul trecut după ce Procuratura a recunoscut că a comis o  greşeală şi că cei doi nu sunt vinovaţi de asasinarea femeii.

Povestea unei crime cu autori necunoscuți

Victima crimei din 1976 se numea Jeanette Williams și a fost ucisă în pat, când dormea împreună cu iubita sa, Nina Marshall. Criminalii au intrat peste ei și au tras mai multe focuri de armă omorând-o pe Jeanette și rănind-o pe cealaltă femeie. Aceasta, însă, a reușit să scape și să fugă.

Ulterior, Nina Marshall i-a identificat pe cei doi bărbaţi ca autori materiali ai asasinatului, iar autoritățile i-au dat crezare. Deși unchiul şi nepotul au susţinut întotdeauna că la momentul crimei se aflau la o petrecere, la o zi de naștere, într-o clădire din apropiere. Alibiul lor nu a fost luat în considerare deși a fost susținut și e ceilalți participanți la petrecere.

În timpul investigării asasinatului nu a fost găsită nicio dovadă care să asocieze fizic împuşcăturile cu cei doi bărbaţi, însă mărturia Ninei Marshall a fost suficientă pentru a-i găsi vinovaţi.

Cei doi au fost condamnați de un juriu care n-a ținut cont de aceste evidențe care contraziceau rapoartele poliției.

Myers, atunci în vârstă de 18 ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în timp ce Williams a primit pedeapsa cu moartea, care a fost însă revizuită ca urmare a lipsei de consistenţă a rapoartelor poliţiei.

Ulterior, Nina Marshall a declarat anchetatorilor că s-ar putea să-i fi identificat greşit pe cei doi, deoarece se afla sub influenţa drogurilor.