Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul Mineriadei. ION ILIESCU, ÎN PRIM-PLAN! ÎCCJ a anunţat BOMBA BOMBELOR ÎN JUSTIŢIA din România. EXCLUSIV EVZ
Dosarul Mineriadei. ION ILIESCU, ÎN PRIM-PLAN! ÎCCJ a anunţat BOMBA BOMBELOR ÎN JUSTIŢIA din România. EXCLUSIV EVZ

Dosarul Mineriadei. ION ILIESCU, ÎN PRIM-PLAN! ÎCCJ a anunţat BOMBA BOMBELOR ÎN JUSTIŢIA din România. EXCLUSIV EVZ

Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, în care sunt judecaţi, printre alţii, pentru infracţiuni împotriva umanităţii Ion Iliescu şi Petre Roman, a avut luni un nou termen de judecată.

La termenul de luni, Statul Român prin Ministerul Finanţelor, MAI, SRI, Ministerul Public, Guvernul prin Ministerul Finanţelor Publice, Jandarmeria prin Inspectoratul General, MApN, Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului, Academia de Poliţie şi IMGB au fost introduse în cauză.

Inalta Curte a stabilit ca Jandarmeria de azi este succesoarea trupelor de Securitate

Deși Ion Iliescu a spus că Jandarmeria e reactivarea celei interbelice.

Succesorii IMGB vor fi toti identificati (dupa privatizare/divizare) si introdusi in cauza .. MAI va raspunde si pentru relele UM 0215, care nu avea personalitate juridica ...

Procurorii militari au finalizat cercetările în dosarul Mineriadei după 27 de ani şi au dispus trimiterea în judecată, pe 13 iunie 2017, pentru infracţiuni contra umanităţii, a fostului preşedinte Ion Iliescu, a fostului premier Petre Roman, a lui Gelu Voican Voiculescu, a lui Virgil Măgureanu etc. În acest caz, au fost audiate 46 de persoane, care au calitatea de inculpat sau suspect, 1.388 de persoane vătămate, 146 de succesori ai persoanelor vătămate şi 589 de martori.