Avocatul  lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a spus că „Monstrul din Caracal” nu a avut obiecţii în privinţa deciziei pe care au luat-o judecătorii „Nu a făcut declaraţii. El s-a declarat de acord cu prelungirea măsurii arestării preventive.

El îşi asumă faptele, este normal să procedeze în acest mod, cel puţin din punctul lui de vedere. L-am întrebat ce poziţie procesuală va avea în raport de această propunere de arestare preventivă.  Mi-a spus că este de acord cu ea, indiscutabil. Nici nu a vrut să discute de altceva. L-am întrebat dacă e sigur şi a zis, cum, sigur că sigur”, a spus avocatul.

Dosarul fetelor poate fi separat

Referitor la ancheta în cazul disparițiilor celor două fete, surse judciare au precizat că, în actual fază a anchetei este greu de întocmit un rechizitoriu. Există posibilitatea să asistăm la disjungeri din dosarul penal care „vor putea mări complexitatea şi durata actelor juridice, ceea ce este de aşteptat în acest caz cu implicaţii interinstituţionale şi nu numai”, ne-au precizat oameni ai legii.

Deocamdată, însă, cercetarea penală privind dispariţia adolescentei de 18 ani nu este finalizată, iar acuzaţiile care îl vizează pe Gheorghe Dincă, fiind asemănătoare în ambele situații, pare dificil de admis separarea celor două cazuri. Separarea cazurilor celor două fete ar putea fi făcută doar dacă nu se poate proba decesul Luizei, în cazul în care oasele din liziera pădurii nu aparţin acesteia sau nu poate fi identificat un profil ADN cromozomial sau mitocondrial al altei persoane decedate.