Evenimentul Zilei > International > Donald Trump se pregătește să plece de la Casa Albă. Când își va face bagajele?
Donald Trump se pregătește să plece de la Casa Albă. Când își va face bagajele?

Donald Trump se pregătește să plece de la Casa Albă. Când își va face bagajele?

Donald Trump nu pare să se grăbească pentru a-i face loc rivalului său la Casa Albă. Are termen până pe 20 ianuarie.

Donald Trump se pregătește să plece de la Casa Albă

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), îi va preda mandatul lui Joe Biden, în această lună. Politicianul republican a pierdut alegerile prezidențiale, care au fost urmate de un scandal uriaș. Ecourile scrutinului se aud și astăzi, pentru că Trump și susținătorii săi s-au plâns că rezultatele au fost fraudate. Apogeul a fost atins miercuri, atunci când Capitoliul din Washington a fost luat cu asalt de mai mulți ultrași.

Conflictele de la Capitoliu

„Când vor părăsi Melania Trump și Donald Casa Albă”, se întreabă jurnaliștii de la express.co.uk, care notează că „America a asistat la una dintre cele mai șocante și violente săptămâni din istoria sa, în urma unei tentative de insurecție.

S-a întâmplat la Capitoliul din Washington, protagoniști fiind extremiștii de dreapta. Mai mulți loiali ai președintelui au fost arestați după tentativa de asediu, în care au murit mai multe persoane, inclusiv o femeie care a fost împușcată în gât de un ofițer de poliție.

Donald Trump părăsește Casa Albă fără să ia parte la ceremonia de învestire a lui Biden

Joe Biden, cel care va prelua mandatul la data de 20 ianuarie, a spus: „Nu-i numiți protestatari. Erau insurecționiști profesioniști, teroriști domestici”. După aceste evenimente, președintele a fost de acord să părăsească locul în care a stat în mandatul prezidențial: Casa Albă. „Acum mă concentrez pentru a realiza o tranziție liniștită, ordonată și fără probleme a puterii”, a spus republicanul, conform sursei citate.

Deocamdată nu se știe data la care cuplul Donald – Melania va părăsi Casa Albă și este puțin probabil ca președintele să anunțe când se va muta. Fapt este că termenul limită, cel de 20 ianuarie va trebui să fie respectat. Dar sunt șanse mici ca Trump să nu tragă de timp cât poate de mult. Mai ales că a anunțat deja că nu va participa la ceremonia de învestire a rivalului său.