DOLIU. A MURIT Jean Chelba. Fiul său, Alex și-a pierdut viața în incendiul Colectiv

DOLIU. A MURIT Jean Chelba. Fiul său, Alex și-a pierdut viața în incendiul Colectiv

A murit Jean Chelba , tatăl lui Alex, fotograful care și-a pierdut viața în incendiul din Colectiv. Alex avea 33 de ani când a murit. Tatăl său, Jean, era una dintre cele mai vocale rude ale victimelor din Colectiv și a fost o prezență constantă la protestele antiguvernamentale din ultimii ani.

Marți seara, Asociația Colectiv GTG 3010  a anunțat că   Jean Chelba, tatăl lui Alex, în vârstă de 68 de ani, a murit. 

Conform ultimelor informații, se pare că lui  Jean Chelba i s-a făcut rău în timp ce se afla acasă. Un echipaj de pe ambulanță a venit pentru a-i acorda  primul ajutor, însă medicii nu au putut să-i salveze viața tatălui lui Alex. 

În urma incendiului din Colectiv, din 30 octombrie 2015, Jean Chelba și-a pierdut fiul. Alex, în vârstă de 33 de ani, a reușit să iasă din club pe propriile picioare, dar avea arsuri de gradul 2 și 3. După câteva zile a murit în spital. 

Ne puteți urmări și pe Google News

 Jean Chelba a făcut parte dintre părinții victimelor ucise în incendiul din Colectiv care au depus, în 2016, o plângere penală către Parchetul instanţei supreme. Această plângere viza mai multe persoane care erau în Guvern în octombrie 2015, printre care fostul premier Victor Ponta, secretarul de stat Raed Arafat, fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu şi fostul ministru de Interne Gabriel Oprea. 

„Toată lumea mă întreabă: ce vreţi, mă, voi de la acest proces şi eu spun aşa: Să se schimbe ceva în ţara asta. Nu s-a schimbat nimic în trei ani de zile. (...) Eu spun că în săptămâna cât a mai trăit Alexandru care, conform dosarului de autopsie avea 25-27 la sută arsuri, am declarat-o săptămâna minciunii. Pentru alţi părinţi a durat mai mult. (...) Consider responsabili direcţi conducătorii de la acele momente de la Colectiv, începând cu primul ministru şi terminând cu ultimul şef de secţie care n-au fost în stare profesional să acorde un ajutor specializat acestor bolnavi, ordinele haotice care s-au dat la intervenție care a fost zero”, a spus Jean Chelba într-un reportaj acordat postului de televiziune Digi24.