Evenimentul Zilei > Social > Doliu în teatrul românesc. A fost unul dintre actorii din perioada „Generației de Aur”
Doliu în teatrul românesc. A fost unul dintre actorii din perioada „Generației de Aur”

Doliu în teatrul românesc. A fost unul dintre actorii din perioada „Generației de Aur”

S-a stins din viață, la 61 de ani, un actor prolific de la Teatrul Național din Târgu Mureș. Deocamdată nu a fost anunțată cauza decesului.

Eduard Mihail Marinescu, actor la Teatrul Național din Târgu Mureș, a murit la vârsta de 61 de ani. Pierderea a fost anunțată de colegii săi, pe contul de Facebook. Născut în București, la data de 10 iunie 1959, a intrat în echipa Teatrului din Târgu Mureș în anul 1985 și și-a desfășurat aici întreaga activitate. A avut apariții în 60 de piese.

Cele mai importante roluri

„Anunțăm cu adâncă durere în suflet încetarea din viață a fostului nostru coleg și prieten drag, actorul Eduard Marinescu (10 iunie 1959 – 14 decembrie 2020)

Dintre cele mai importante roluri amintim: Polivec în Peripețiile bravului soldat Švejk (r. Eugen Mercus, 1986), Platan Stamatescu în …Escu (r. Nicoleta Toia, 1989), Christian Martin în O dragoste de milioane (r. Dan Alecsandrescu, 1991), Pompey în Măsură pentru măsură ( r. Theodor-Cristian Popescu, 1997), Şerban Boriga în Duelistul (r. Attila Vizauer, 2002) Ion Sorcovă în Domnișoara Nastasia (r. Sorin Misirianțu, 2009), Cebutkin în Trei surori (r. Harsányi Zsolt, 2016) şi Ipistatul în D`ale Carnavalului (r. Adi Iclenzan, 2019)”, a fost anunțul făcut de colegii săi, care au mai menționat:

„A fost un actor mereu prezent în viața Teatrului”

„A jucat alături de actorii Generației de Aur a teatrului, a avut-o parteneră de scenă pe însăși mama lui, actrița Lidia Roșca-Marinescu, a jucat apoi alături de generațiile care au urmat, dar a jucat și online, cum o cer acum vremurile.nAșadar, Edi a fost un actor mereu prezent în viața Teatrului și va rămâne mereu prezent în sufletele și în amintirile noastre.

Cine dorește să ofere un ultim omagiu o poate face la slujba de Priveghi mâine, 15 decembrie, ora 16:30, și la slujba de Înmormântare miercuri, 16 decembrie, ora 12:00, la Capela Vili Funerar.

Transmitem sincere condoleanțe familiei și celor apropiați. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a fost anunțul redactat de colegii celui dispărut.

„Bunul Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace!”, a scris pe contul de Facebook al lui Eduard Marinescu, Luminița Praja. „Nu e posibil”, a transmis și Domokos Erica-Claudiu. Deocamdată nu au fost făcute publice cauzele decesului.