Vestea tristă a fost dată chiar de către Federația Română de Lupte, pe pagina de Facebook.

Cunoscut ce unul dintre marii sportivi ai României, Gheorghe Broșteanu a fost un mare antrenor la lupte și a fost medaliat la Campionatele Europene, dar și tehnician la CS Unirea Iași și Membru de Onoare al FRL.

Motivul morții marelui antrenor nu a fost, însă, specificat, dar se menționează faptul că a dus „o lungă și discretă suferință”.

 

Doliu în lumea sportului, după ce un mare antrenor a murit. Gheorghe Broșteanu s-a stins din viață la 62 de ani

Mesajul cutremurător al Federației Române de Lupte

„Federatia Română de Lupte anunță cu regret dispariția maestrului Gheorghe Broșteanu, o figură emblematică a luptelor libere. Medaliat la Campionatele Europene, dar și descoperitor de talente ca antrenor la CS Unirea Iasi, Membru de Onoare al FRL, maestrul Gheorghe Broșteanu s-a stins din viață după o lungă si discretă suferință.

Federația Română de Lupte își exprimă regretele și transmite sincere condoleanțe familiei! Luptele românești au pierdut un om, sportiv și antrenor de o valoare incontestabilă. Drum lin, maestre! Respect!”, se arată în mesajul transmis de Federatia Română de Lupte.

Broşteanu a cucerit medalia de argint în 1982, la categoria 90 kg, la Campionatele Europene.

De asemenea, cunoscutul antrenor a fost multiplu campion naţional şi câştigător a numeroase turnee internaţionale, dar şi Cetăţean de Onoare al municipiului Iaşi.

Alexandru Serafim, un alt mare sportive s-a stins din viață

Așa cum bine știu iubitorii sportului, în urmă cu doar câteva luni, s-a stins din viață și Dan Serafim, unul dintre cei mai apreciați antrenori din atletismul românesc. Acesta și-a dat ultima suflare pe 14 august, la vârsta de 79 de ani. Din informațiile apărute în presă, cauza morții lui Alexandru Serafim a fost, se pare, o insuficiență renală.

Profesorul de aruncări, o somitate în atletismul intern, a fost iubit de elevii săi și era genul de tehnician care avea o vorbă bună pentru fiecare.

Dan Serafim a făcut parte din staff-ul lotului de atletism al României la patru ediții ale Jocurilor Olimpice, iar profesorul de aruncări a fost extrem de iubit de elevii săi, fiind considerat unul dintre tehnicienii blânzi, care mereu îi încuraja și le spunea o vorbă bună, potrivit cancan.ro