Evenimentul Zilei > Actualitate > O personalitate importantă din MMA-ul italian, în vizită la Federația Română de Kempo. „Urmează să dezvoltăm la cel mai înalt nivel pregătirea tehnico-tactică a sportivilor”
O personalitate importantă din MMA-ul italian, în vizită la Federația Română de Kempo. „Urmează să dezvoltăm la cel mai înalt nivel pregătirea tehnico-tactică a sportivilor”

O personalitate importantă din MMA-ul italian, în vizită la Federația Română de Kempo. „Urmează să dezvoltăm la cel mai înalt nivel pregătirea tehnico-tactică a sportivilor”

Bernardo Serrini, vicepreședintele Federației Italiene de Grappling și MMA, dar și antrenorul coordonator al naționalei italiene, s-a aflat în aceste zile la București pentru a fi alături de Federația Română de Kempo.

Organizația federală condusă de maestrul emerit al sportului românesc Amatto Zaharia a organizat la Centrul Sportiv Apollo din Capitală ultimele două competiții prevăzute pentru acest an în calendarul național oficial: Campionatul Național de Grappling și Cupa României de Kempo MMA. Cu acest prilej, Bernardo Serrini, care este si directorul Comisiei Naționale Italiene de Grappling, a sustinut si un stagiu de pregatire pe parcursul a două zile pentru două dintre disciplinele federatiei, Kempo MMA și Grappling. De asemenea, Serrini a susținut și un seminar pentru arbitri, activând el însuși ca arbitru de centru pe parcursul campionatului de Grappling.

 "Am stabilit o serie de proiecte bilaterale importante, pe care le vom derula în parteneriat cu FIGMA (Federația Italiană de Grappling și MMA), în așa fel încât să putem dezvolta la cel mai înalt nivel pregătirea tehnico-tactică a sportivilor în ceea ce privește componentele luptei la sol", a declarat profesorul Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo.