Participanţii la manifestare au format o inimă din florile pe care le-au depus şi din candele pe care le-au aprins. De asemenea, ei au depus fotografii cu Doina Cornea, precum şi pancarte cu mesaje cum ar fi "Doina Cornea, respect etern" şi "Un ultim omagiu pentru Doina Cornea, doamna Rezistenţei anticomuniste româneşti!", transmite Agerpres.

"Aşa firavă cum era, a luptat pentru ca nouă să ne fie bine şi am venit să ţinem un moment de reculegere şi să ne gândim la dânsa şi să-i aducem un omagiu", a spus o participantă la manifestare.

Serafim Nicolae, un alt participant la eveniment, a explicat de ce a fost aleasă Piaţa Victoriei pentru a se aduce un omagiu Doinei Cornea. "Pentru că aici ne adunăm de peste 450 de zile ca să protestăm împotriva comuniştilor, ori doamna Cornea a fost o reprezentantă strălucită a acestei mişcări anticomuniste", a afirmat acesta.

În prezent în Piaţa Victoriei au mai rămas câteva zeci de persoane la acţiunea de omagiere.

Disidenta anticomunistă Doina Cornea a murit, în cursul nopţii de 3 spre 4 mai, la vârsta de 88 de ani, ea fiind înmormântată luni, la Cluj-Napoca.