Evenimentul Zilei > Politica > Distribuirea tichetelor pentru facturile la energie începe de miercuri. Românii vor putea achita, în curând, și online
Distribuirea tichetelor pentru facturile la energie începe de miercuri. Românii vor putea achita, în curând, și online

Distribuirea tichetelor pentru facturile la energie începe de miercuri. Românii vor putea achita, în curând, și online

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că va fi începută distribuirea tichetelor pentru plata facturilor la energie de miercuri, 1 februarie. Ministrul Marcel Boloș a explicat ce trebuie să facă beneficiarii care vor să plătească online.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut un anunț important pentru toți românii care vor beneficia de ajutorul de încălzire. Liderul PNL a spus, la începutul ședinței de Guvern, că va fi demarat programul de distribuire a tichetelor pentru plata facturilor la energie începând de miercuri, 1 februarie. „Aş dori să subliniez că astăzi avem o OUG prin care asigurăm implementarea sistemului de plăţi electronice”, a declarat Nicolae Ciucă.

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, l-a completat pe premier și a transmis că inițiativa privind plățile online a venit ca urmare a observațiilor și sugestiilor primite din partea beneficiarilor. După ce Ordonanța de Urgență 116 va fi aprobată, cei care beneficiază de acest ajutor vor putea plăti facturile în format electronic.

Ce trebuie să facă cei care vor să plătească facturile la energie online

Ministrul Boloș a explicat că beneficiarii vor trebui să descarce o aplicație informatică unde vor fi încărcate toate documentele necesare plăților. Este vorba de cartea de identitate, cardul de energie şi factura doveditoare a datoriei faţă de furnizorul de energie. Este important de precizat că cei care nu vor să plătească facturile în acest mod, mai au și alte două posibilități.

„În acest fel răspundem la toate solicităriel, având trei posibilităţi de efectuare a acestor plăţi, respectiv cea prin oficiile poştale, cea prin apelare direct la poştaşi şi spărăm ca, după şedinţa de astăzi, să avem şi forma aceasta aprobată de plăţi electronice”, a declarat Marcel Boloș. Prim-ministrul i-a mai cerut ministrului Investițiilor să continue colaborarea cu ministerul Cercetării pentru ca beneficiarii cardului de energie să aibă parte de toate prevederile programului național, potrivit News.ro.

Românii care vor intra în posesia cardului de energie trebuie să știe că riscă amenzi mari dacă nu îl folosesc corespunzător. Dacă beneficiarii încerc să plătească alte produse sau servicii cu acest card pot să primească o sancțiune cuprinse între 4.500 și 6.000 de lei. Românii vor primi câte 700 de lei de două ori pe an pentru facturile la energie,

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: