Evenimentul Zilei > Actualitate > Disperat, un doctor militar a ajuns la capătul răbdării. Secretul care l-a adus în sapă de lemn
Disperat, un doctor militar a ajuns la capătul răbdării. Secretul care l-a adus în sapă de lemn

Disperat, un doctor militar a ajuns la capătul răbdării. Secretul care l-a adus în sapă de lemn

O poveste frumoasă de dragoste între Dumitru Tudorică, un colonel doctor, medic de la Compartimentul de Primiri Ugenţe a Spitalului Militar „Dr. Ion Jianu” din Piteşti și Alina, o tânără focoasă dintr-o comună din sudul județului Argeș s-a terminat la poliție.

După o perioadă de șase ani în care cei doi amorezi au trăit o adevărată idilă, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată.

Medicul a reclamat într-un final faptul că ar fi fost supus unui şantaj de lungă durată, indicând în acest sens pe fosta sa iubită, căreia a acceptat să îi dea toți banii şi bunurile sale pentru a o împiedica să dezvăluie chestiuni personale.

Anul trecut, în luna octombrie, doctorul a reclamat că a fost victima unui șantaj care l-a lăsat sărac, dator și fără proprietăți, ajungându-se până acolo, încât i-a făcut fetei testament pe un apartament din București.

Potrivit anchetatorilor, şantajul ar fi debutat cu ceva vreme în urmă, atunci când cea care îi era iubită (împreună cu un apropiat al ei care apare sub numele de „Contabilul”) ar fi început să îi pretindă – în schimbul tăcerii – sume importante de bani, bijuterii din aur, chiar şi maşina personală și casa, ceea ce l-a îngropat pe medic în datorii.

Mai mult, doctorul s-a împrumutat de la bănci, familie şi prieteni sume de ordinul miilor de euro pentru a închide gura fetei, însă nimic nu mai era de ajuns. Chiar și cardul său de salariu era la ea, medicul  primind doar câteva sute de lei înapoi din retribuţia sa lunară.

Tot la fată ar fi fost „sechestrate” o vreme un toc de rețete, parafa medicală și documentele lui de identitate.

Disperat, nemaiputând supărta umilirea la care a fost supus de femeie și de prietenul acesteia, Doctorul a apelat la autorități și a povestit totul.

În una dintre declarații, medicul povestește o situație extrem de ciudată.

Este vorba despre un drum făcut de tânără în Israel pentru procurarea unui tratament, călătorie pe care medicul a plătit-o, dar în care nu a însoțit-o, fata convingându-l că serviciile israeliene nu îi vor permite accesul pe teritoriul țării lor pe motiv că este cadru activ MApN.

După această vizită, medicul a povestit că fata s-a întors cu un tratament pe care l-ar fi obligat să îl ia pentru ca, la sfârșitul curei, să-l convingă că mai are doar foarte puțin de trăit.
Despre toată această situație medicul Dumitru Tudorică nu a dorit să comenteze mai mult pe marginea cazului.

„Este o problemă personală. Plângerea a ajuns la organele de anchetă şi va fi rezolvată de instanţă!”, a spus doctorul

„Medicul Tudorică ne-a informat despre problemele sale cu femeia respectivă. Ştim că a făcut o plângere la DIICOT pentru şantaj, însă acestea sunt strict probleme de viaţă privată, unde noi nu avem nicio atribuţie. La nivel instituţional, medicul Tudorică este foarte bine, îşi respectă atribuţiile şi profesia, a făcut evaluarea anuală psihologică şi a trecut cu bine, iar conflictul său personal nu ne-a afectat în niciun fel activitatea, aşa că nu ne priveşte”, a declarat col. Gheorghe Tudor, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă „Ion Jianu”, Piteşti.

În legătură cu zonurile despre ceva probleme de sănătate cere ar fi pus în pericol capacitatea doctorului de a profesa, comandantul Spitalului Militar a afirmat că nu se putea pune vreodată problema ca medicul să nu poată să-și desfășoare activitatea mai departe, potrivit sursata.ro