Editura Evenimentul si Capital

Directorul Camerei de conturi Sibiu extinde ilegal hotelul fiicei sale

14-08/hotel-roberts-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 1030 Vizualizari

Emil Citrea nu respectă autorizația de construire: imobilul ridicat în beneficiul Ianinei Citrea are mai multe etaje și e mai întins decât prevăd limitele aprobate.

Emil Citrea, directorul instituției a cărei menire este de a verifica dacă banii publici din județul Sibiu sunt cheltuiți în mod corect și legal, are probleme tocmai cu respectarea normelor legale: imobilul aflat în construcție în baza unei autorizații obținute de el anul trecut nu respectă acea autorizație.

În ultima zi din iulie a anului trecut, soții Emil Constantin și Paraschiva Citrea primesc autorizația de construire nr. 577 pentru „construire spațiu polifuncțional” pe strada Charles Darwin din Sibiu. Construcția urma să fie lipită de existentul Hotel Roberts, hotel care în acte aparține societății deținute de Ianina Roberts, fiica lui Emil Citrea. Autorizația eliberată de primărie pentru viitorul imobil cu demisol, parter și un etaj prevede că suprafața de teren ocupată urma să fie de 186 de mp. Pe cele trei niveluri, noul imobil care să completeze Hotelul Roberts ar fi urmat să aibă, în final, aproximativ 376 de mp, utili, se mai arată în aceeași autorizație.

Una este în proiect și alta se construiește

Potrivit planurilor, pe terenul de 539 de mp urma să se construiască spațiul polifuncțional pe locul unei case de locuit lipită de hotel. În continuarea acestei noi clădiri urma o terasă peste parter cu un balcon cu acces de la nivelul etajului. Pe locul ocupat de vechea curte urma amenajată o grădină cu gazon, bănci de odihnă și o fântână.

Lucrările au început în primăvara acestui an, iar primii care au sesizat că lucrurile nu sunt în regulă au fost vecinii. Construcția ocupă terenul disponibil aproape 100%, deși în documentație este prevăzut un POT de 34,67%, iar planul urbanistic prevede un POT maxim de 35%). În locul terasei și al balconului din proiect sunt ridicate ziduri cu geamuri mari, iar clădirea care – teoretic – ar urma să se limiteze parter, demisol și etaj are în lucru deja și stâlpii de susținere pentru etajul doi.

Controalele

Vecinii au sesizat autoritățile în mai. „Vă aducem la cunoștință că beneficiarul AC cu nr. 577/31.07.2013 nu a respectat documentația tehnică autorizată, motiv pentru care se va aplica o sancțiune contravențională pentru nerespectarea Legii 50/1991 (a construcțiilor – n.r.)”, au primit vecinii răspuns semnat de Adrian Aldea, directorul Poliției locale Sibiu.

EVZ a solicitat detalii. „După efectuarea verificărilor la fața locului, Serviciul public de Poliție locală Sibiu a aplicat proprietarului acestui imobil o sancțiune contravențională pentru nerespectarea documentației tehnice aprobate, constatându- se nerespectarea regimului de înălțime al împrejmuirii și construcția unui corp de imobil care nu a fost avizat prin autorizația de construire. Cuantumul amenzii înscrise pe procesul verbal este de 10.000 de lei”, se arată în răspunsul trimis de Primăria Sibiu.

Fiica lui Citrea: „Nu și nu!”

ULTIMA ORA. Cu cine STA IN CELULA Radu Mazare!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI