Evenimentul Zilei > Justitie > Dincă e la pământ. Ce manevră i-a făcut avocatul „Monstrului” din Caracal
Dincă e la pământ. Ce manevră i-a făcut avocatul „Monstrului” din Caracal

Dincă e la pământ. Ce manevră i-a făcut avocatul „Monstrului” din Caracal

Gheorghe Dincă, poreclit și criminalul din Caracal, primește o nouă lovitură, de această data chiar din partea avocatului său. Mărturisirea vine tocmai din partea lui Gheorghe Dincă.

Azi, la Tribunalul Olt, a fost al doilea termen al procesului în care Gheorghe Dincă e judecat, în şedinţă secretă, pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu.

Dincă a cerut azi instanţei să i se respecte dreptul la apărare şi s-a plâns de avocatul pe care statul i-l oferă din oficiu.

În sala de judecată, în care, la cererea DIICOT, presa nu are acces, au fost prezente azi familiile victimelor, dar şi cei doi inculpaţi, aduşi în boxa arestaţilor din Penitenciarul Craiova.

Dincă şi Risipiţeanu purtau măşti, dar şi viziere de protecţie.

Şi-a sunat de patru ori avocatul din penitenciar

„Nu am cum să mă apăr”, s-a plâns Dincă judecătoarei, imediat după începerea şedinţei de judecată.

El a depus şi un memoriu scris, prin care cere să i se respecte dreptul la apărare.

„Avocatul din oficiu nu a venit să vorbească cu mine în penitenciar, nu mi-a răspuns la telefon şi nici nu s-a uitat pe dosar”, a declarat Gheorghe Dincă ajuns în sala de judecată.

Avocatul lui Dincă a recunoscut în faţa instanţei că a primit patru apeluri pe telefon, cărora nu le-a dat însă importanţă pentru că, spune el, „nu răspund niciodată la numere ascunse”.

Dincă rămâne cu acelaşi apărător din oficiu Avocatul a mai precizat că nu a putut studia dosarul, pentru că acesta nu se afla în arhiva Tribunalului Olt, fiind trimis la Curtea de Apel Craiova, unde se judeca și cererea de strămutare depusă de familia Melencu.

Judecătoarea l-a amendat pe avocat cu 1.000 de lei, dar a decis că el va asigura în continuare apărarea lui Dincă, în ciuda solicitării acestuia, care ceruse să i se dea un alt avocat din oficiu.

„Nu faceţi dumneavoastră regulile în sala de judecată şi dacă vreţi alt avocat, angajaţi-vă unul”, i-a zis judecătoarea lui Dincă. Şedinţa de azi a durat mai puţin de o oră, iar la finalul ei, instanţa a stabilit un nou termen, pentru data de 16 decembrie 2020, scrie Libertatea.