Evenimentul Zilei > Sport > Dinamo și CSA Steaua, sancționate aspru de FRF, după incidentele de la meciul dintre cele două echipe
Dinamo și CSA Steaua, sancționate aspru de FRF, după incidentele de la meciul dintre cele două echipe

Dinamo și CSA Steaua, sancționate aspru de FRF, după incidentele de la meciul dintre cele două echipe

La meciul dintre cele două rivale, suporterii lui CSA Steaua s-au luat la bătaie cu jandarmii prezenți, iar daunele produse depășesc 10.000 de euro. Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal (FRF) a luat mai multe măsuri, cu privire la incidentele care au avut loc pe Național Arena.

Dinamo și CSA Steaua nu vor mai putea organiza meciuri pe propriul stadion, ca urmare a incidentelor care au avut loc la meciul dintre cele două echipe de vinerea trecută.

De asemenea, cele două echipe de fotbal au primit și penalități sportive din partea Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal (FRF).

Astfel, Dinamo a primit o amendă de 15.000 de lei și i s-a interzis să organizeze jocuri pe propriul stadion pentru două etape. CSA Steaua a fost pedepsită mai dură, penalitatea sportivă fiind de peste 83.000 de lei. Echipa condusă de Daniel Oprița nu va putea să joace pentru patru etape pe propriul stadion.

Amenzi de mii de euro pentru incidentele de pe Național Arena

Și Jandarmeria București a aplicat amenzi în valoare de 125.000 de lei după meciul dintre Dinamo și CSA Steaua, fiind întocmite 10 acte de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală privind săvârșirea unor infracțiuni și au fost identificați 19 autori, scrie frf.ro.

Reamintim că vinerea trecută, CSA Steaua a reușit să câștige meciul cu Dinamo, scor 2-1, pe Național Arena, în cea de-a șasea etapă din Liga a 2-a Casa Pariurilor. Cu doar o oră înaintea meciului, suporterii celor două echipe au început să arunce cu obiecte, iar unii dintre ei au fost evacuați de către oamenii legii.

Meciul dintre cele două rivale a început cu câteva minute întârziere, din cauza materialelor pirotehnice aruncate de suporterii celor două echipe. Gigi Becali a reacționat dur, după evenimentele de vinerea trecută, precizând că suporterii care au un astfel de comportament nu au ce să caute în tribune.

„Ați văzut cum nu există nicăieri în Europa niciun pic de indulgență? Dacă nu o să facem și noi așa o să jucăm cu tribunele goale și în Europa, că nu ne vor lăsa. Vrei la fotbal? Vii la teatru. Nu vii la teatru și vii cu fumigene, du-te în Ucraina! Fumigene, grenade, du-te, tată, în Ucraina voluntar”, a spus Becali în urmă cu câteva zile.