Evenimentul Zilei > Social > Din greșeală, au apărut prețurile vaccinurilor anti-COVID. Cât vor costa
Din greșeală, au apărut prețurile vaccinurilor anti-COVID. Cât vor costa

Din greșeală, au apărut prețurile vaccinurilor anti-COVID. Cât vor costa

Gafă de zile mari a unui oficial de la Bruxelles. Dintr-o eroare, politicianul a postat pe rețele sociale prețurile pentru vaccinurilor anti-coronavirus.

Gafă de proporții a Secretarul belgian de stat pentru Buget și Protecția Consumatorilor, Eva De Bleeker. Joi, aceasta a postat pe Twitter o fotografie în care erau prezentate mai multe prețuri a unor vaccinuri anti-coronavirus. Postarea a fost ștearsă în scurt timp, dar reprezentanții mass-media au reușit să facă o captură de ecran, scrie Politico.

CITEȘTE ȘI Saltul în gol al Big Pharma. Vaccinul COVID-19 poate arunca în aer piața asigurărilor

Potrivit informațiilor postate de Eva De Bleeker, prețurile pentru cele șase vaccinuri anti-covid sunt următoarele:

Moderna: 18 Dolari

Pfizer – BioNTech: 12 Euro

CureVac: 10 Euro

Johnson & Johnson: 8,50 Dolari

Sanofi-GSK: 7,56 Euro

Oxford – AstraZeneca: 1,78 Euro

După cum se poate observa, vaccinul produs de Moderna este cel mai scump, acesta a ajungând la o valoare de 18 dolari/doză, în vreme ce vaccinul produs de Oxford – AstraZeneca are o valoare de 1,78 euro/doză.

Campania de vaccinare anti-coronavirus începe pe data de 27 decembrie

România este pregătită din punct de vedere logistic să demareze campania de vaccinare împotriva noului coronavirus la data stabilită, în acest moment fiind pregătite toate capacitățile logistice pentru recepția, stocarea și distribuția dozelor de vaccin.

Astfel, primele 10.000 de doze de vaccin vor ajunge în țara noastră în săptămâna următoare, astfel încât campania de vaccinare să poată demara la data stabilită, de 27 decembrie. Acestea vor fi depozitate la Institutul Cantacuzino, unde a fost amenajat centrul de stocare national, de unde vor fi distribuite mai departe către celelalte șase centre regionale care vor deveni funcționale săptămâna viitoare. Dozele vor fi distribuite de Ministerul Apărării Naționale.

Cine sunt primii destinatari ai vaccinului

Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi”, a afirmat Gheorghiță la Digi 24.