Faptul că John Bolton „și-a permis” să scrie un memoriu despre cariera sa pe care a petrecut-o la Casa Albă, l-a determinat pe Donald Trump să răbufnească.

Președintele Statelor Unite ale Americii a catalogat memoriul lui John Bolton drept „ extrem de nepotrivit”. Donald Trump a condamnadat, astfel, gestul fostului său consilier în domeniul securității naționale, deoarece e de părere că acest memoriu conține informații clasificate. Totodată, Trump a mai spus despre Bolton că ar fi putut minți în volumul său.

Comentariile lui Donald Trump în acest caz au venit după consultarea rapoartelor emise de administrația Trump, conform cărora era de așteptat să ia măsuri legale pentru a opri publicarea cărții lui Bolton. „Poate că nu spune adevărul, se știe despre el că nu spune adevărul”, a afirmat Donald Trump, luni.

Surse au delcarat pentru Fox News că oficialii de la Casa Albă vor face tot posibilul, pe calea justiției, să împiedice publicarea memoriului lui John Bolton, eveniment ce este programat pe 23 iunie. „The Room Where It Happened: A White House Memoir”, este numele volumului scris de John Bolton. Casa Albă a susținut multă vreme că un manuscris din memoriul lui Bolton conținea informații clasificate.

Surse au declarat pentru Fox News că informațiile clasificate au fost „parte integrantă” a întregii povești. Memoriul este de așteptat să afirme că „fărădelegile” lui Trump au depășit cu mult saga Ucrainei care a dus la acuzarea sa, pentru care „calculele de reelecție” au condus la deciziile majore ale președintelui, potrivit unui comunicat de presă al cărții.

„Aceasta este cartea pe care Donald Trump nu vrea să o citești”, se arată în comunicat.
Memoriul este de așteptat să afirme că „fărădelegile” lui Trump au depășit cu mult saga Ucrainei care a dus la acuzarea sa și a susținut că „calculele de reelecție” au condus la deciziile majore ale președintelui, potrivit unui comunicat de presă al cărții.

„Înlăturat din participarea personală la evenimente cheie și plin de perspectivă și umor, Bolton acoperă o serie de subiecte – haos în Casa Albă, sigur, dar și aprecieri ale jucătorilor importanți, procesul de luare a deciziilor incoerent, președinte, și relațiile sale cu aliații și dușmanii deopotrivă, din China, Rusia, Ucraina, Coreea de Nord, Iran, Marea Britanie, Franța și Germania ”, a declarat editorul cărții într-un comunicat.

Avocatul lui Bolton a declarat săptămâna trecută că publicarea memoriului va continua conform planificării pentru 23 iunie și a acuzat Casa Albă că a încercat în mod nedrept să înghețe acest eveniment.

Avocatul, Charles Cooper, a scris în The Wall Street Journal că avocații de la Casa Albă au desfășurat încet procesul, deoarece „președintele Trump pur și simplu nu vrea ca John Bolton să-și publice cartea”.

„Aceasta este o încercare transparentă de a folosi securitatea națională ca pretext pentru a-l cenzura pe domnul Bolton, cu încălcarea dreptului său constituțional de a vorbi în probleme de maximă importanță publică. Această încercare nu va reuși, iar cartea domnului Bolton va fi publicată pe 23 iunie”, a spus avocatul lui John Bolton.