Evenimentul Zilei > Politica > Dimitri Flores s-a prăbușit cu elicopterul în junglă. Politicianul din Panama a cerut ajutor pe rețelele de socializare
Dimitri Flores s-a prăbușit cu elicopterul în junglă. Politicianul din Panama a cerut ajutor pe rețelele de socializare

Dimitri Flores s-a prăbușit cu elicopterul în junglă. Politicianul din Panama a cerut ajutor pe rețelele de socializare

Un candidat la președinție din Panama a postat pe o rețea de socializare o cerere dramatică de ajutor. Elicopterul său s-a prăbușit în jungla țării.

Dimitri Flores, un candidat independent din Panama pentru alegerile din 2024, a postat un videoclip pe rețele de socializare după ce aeronava sa s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din vestul statului Panama. Elicopterul ar fi transportat șase persoane, inclusiv pe Flores. El și ceilalți pasageri au supraviețuit accidentului. În videoclipul postat, Flores se plimbă cu un bărbat în jungla densă.

Candidatul la președinție a spus că mai multe persoane au fost rănite în accident. „Elicopterul s-a prăbușit”, a adăugat politicianul între mormăituri de durere. „Trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu că suntem în viață”. În același mesaj de ajutor, Flores a rugat să îi fie trimis personal specializat pentru că „Aici sunt picioare rupte, brațe, wow”. În timp ce se deplasa în jurul locului accidentului, rămășițele elicopterului său portocaliu puteau fi văzute ieșind printre ramuri copacilor din fundal.

Cum a avut loc accidentul

Flores a explicat că accidentul a avut loc 1.400 de metri înălțime în munți. Avionul a plecat din zona Ceiba. Locul accidentului ar fi între orașele Changuinola și David din vestul statului central american. Candidatul pentru alegerile prezidențiale nu a oferit detalii cu privire la ceea ce a cauzat prăbușirea elicopterului. Autoritatea de Aviație Civilă din Panama a scris pe Twitter că aeronava a fost deja localizată. Mai mult decât atât, instituția a precizat că o operațiune de salvare este în desfășurare, potrivit BBC.

 

Accidentul putea avea urmări mult mai grave. În luna iunie a acestui an, în Italia, șapte persoane au murit în urma unui accident de elicopter. Salvatorii i-au găsit morți pe cei șapte pasageri din aeronavă, patru de naționalitate turcă, doi de naționalitate libaneză și pilotul italian. Elicopterul a decolat din zona Toscana, cu destinația Treviso, un oraș din nordul țării. La scurt timp a dispărut de pe radare, din cauza vremii. În acel moment, aeronava se afla deasupra unei zone împădurite.