Evenimentul Zilei > Social > Dietele luate de pe internet pot fi fatale. Greșelile pe care le fac cei care vor să slăbească
Dietele luate de pe internet pot fi fatale. Greșelile pe care le fac cei care vor să slăbească

Dietele luate de pe internet pot fi fatale. Greșelile pe care le fac cei care vor să slăbească

Toți oamenii cu probleme de greutate, și nu numai, caută pilula miraculoasă, însă nutriția este știință. Nicio dietă nu funcționează pe termen lung, spune dr. Florin Ioan Bălănică, medic nutriționist.

„Studiile au arătat foarte clar că nicio dietă nu funcționează pe termen lung. Vor exista întotdeauna trenduri, dar nu există diete. Trebuie să mergi la un specialist”, a explicat dr. Bălănică la Antena 3.

Medicul spune că putem folosi un anumit model alimentar sau chiar o dietă pentru obiective punctuale, de exemplu un eveniment, și nu este nimic rău în asta, însă, de cele mai multe ori, misiunea slăbirii eşuează. Specialistul a enumerat greșelile pe care le fac cei care vor să slăbească.

Mersul la sală și renunțarea bruscă la alimente

”Nu suntem pregătiți pentru sală. Avem un exces de kilograme Dacă vom întâlni și un antrenor zelos ne vom accidenta destul de repede. A doua greșeală este renunțarea bruscă la anumite alimente. Iar asta înseamnă un dezechilibru. Orice fel de dezechilibru ne dă peste cap din punct de vedere metabolic. Numărul de mese este foarte important. Trei mese principale și două gustări. Sau poate chiar doar trei mese principale reprezintă o regulă. În momentul în care nu respectăm regula vom lua în greutate. Toți oamenii cu probleme de greutate caută pilula miraculoasă, însă nutriția este știință. Vor exista întotdeauna trenduri, dar nu există diete. Trebuie să mergi la un specialist, a precizat medicul. Atenție! Slăbim cu orice fel de dietă de pe internet, dar consecințele pot fi fatale”, a atras atenția dr. Bălănică.