Evenimentul Zilei > Actualitate > Dieta cu OREZ slăbeşte 10 kilograme în fiecare lună. Atenţie, este greu de ţinut!
Dieta cu OREZ slăbeşte 10 kilograme în fiecare lună. Atenţie, este greu de ţinut!

Dieta cu OREZ slăbeşte 10 kilograme în fiecare lună. Atenţie, este greu de ţinut!

E greu de ţinut, dar dacă reusesti să-l duci la capăt, trebuie să ştii că acest regim te poate ajuta să pierzi în greutate, dar şi să-ţi detoxifici corpul. Iată în ce constă dieta cu orez care promite să te scape de 10 kilograme într-o lună de zile:

Deşi acestă reţetă a fost inventată în 1939, dieta cu orez a revenit în atenţia doamnelor şi domnisoarelor  în bătălia cu kilogramele, după publicarea cărtii Rice Diet Solution, potrivit perfecte.ro

Prima etapa

Ziua I: se consuma doar orez fiert si apa plata
Ziua II: la micul dejun se consuma 2 fructe (a se evita bananele si strugurii); apoi la pranz si cina cate o portie cu alimente amidonoase (cum ar fi orez, cereale, cartofi, toate acestea fierte)
Zilele III-VII: minim o masa pe zi trebuie sa fie formata din orez; in rest, se recomanda urmarea unei diete lacto-vegetariene. Se recomanda lactatele la micul dejun, fara paine. In fiecare zi pot fi consumate pana la 800 de calorii, iar in ceea ce priveste lichidele, e permisa doar apa!

A doua etapa

Ziua I: se consuma doar orez fiert (fara alte alimente) si apa plata
Zilele II-VI: minim o masa pe zi trebuie sa fie formata din orez; in rest, se recomanda urmarea unei diete lacto-vegetariene
Ziua VII: trebuie urmata o dieta vegetariana cu o masa de orez pe zi, ideal ar fi ca vegetalele consumate sa fie in stare proaspata. In cadrul acestei etape puteti consuma pana la 1200 de calorii in fiecare zi.

A treia etapa

Se pot consuma aceleasi alimente ca in cadrul celei de-a doua etape, insa se pot creste putin portiile consumate, mai exact cu pana la 200 de calorii pe zi.

Atentie: in urma acestei diete organismul este privat de calciu, asa ca se recomanda suplimentele alimentare cu calciu si vitamina D. De asemenea, dieta cu orez trebuie urmata cel mult 3 luni de zile, dupa aceasta perioada este indicat sa se revina la o alimentatie normala, diversificata si moderata. Desigur, inainte de a o incepe, e indicata o vizita la medic pentru a primi acordul acestuia de a incepe regimul alimentar.

Meniu orientativ

Mic dejun: 2 legume sau fructe sau un pahar de lapte (atunci cand lactatele sunt permise)
Pranz: orez
Gustare: 2 legume sau 2 fructe
Cina: amidonoase (orez, cereale, cartofi, paste), salata de legume cu lactate (branza sau dressing de iaurt – atunci cand acestea sunt permise)

Lichide permise: doar apa!