Nicolae Dică (37 de ani) a devenit, ieri, antrenorul echipei FCSB. Fostul mijlocaș ofensiv al „roșalbaștrilor” a discutat cu Gigi Becali despre proiectele pentru sezonul viitor, cei doi au ajuns la un acord de principiu și au bătut repede palma, pentru că „Dicanio” și-a dorit foarte mult să profite de ocazia ivită.

A fost „secundul” lui Gâlcă și Rădoi

Varianta aleasă de finanțator este oarecum surprinzătoare, pentru că Dică se află la începutul carierei. El nu are licență PRO, dar urmează cursurile Școlii Federale de Antrenori. Pentru că nu poate primi o derogare, așa cum se întâmpla în urmă cu câțiva ani cu tehnicienii „învățăcei”, Dică va avea nevoie de un „paravan”. Piteșteanul a mai fost „secundul” lui Costel Gâlcă și Mirel Rădoi, la Steaua.

Blocat de SCM Pitești?

În prezent, el se află sub contract cu SCM Argeșul Pitești, grupară din liga a III-a. Oficialii clubului au anunțat că antrenorul trebuie să-și respecte înțelegerea, care expiră la data de 30 iunie. „Conform înţelegerii actuale, în contractul dintre cele două părţi există şi o clauză de reziliere.”

Gigi Becali a anunțat că îi dă mână liberă noului antrenor, atât timp cât rezultatele sunt favorabile.

„Dacă nu e bine, impun eu”

„A zis că el verticalizează și joacă bine în sistemul 4-3-3. Dică mi-a zis că vrea să schimbe sistemul în timpul meciului, să joace și 4-3-3. I-am zis «Fă ce vrei! Schimbă sistemul, dar dacă nu e bine, impun eu un sistem bun de joc»”, a spus Gigi la Sport.ro. Machidonul a ajuns la soluția Dică și pentru că a vrut să acopere repede locul lăsat liber de Laurențiu Regehcampf. Gigi l-ar fi vrut pe bancă pe Marius Șumudică, dar s-a lovit de refuzul suporterilor și de amenințarea lui Mihai Stoica: „Eu plec, dacă vine Șumudică.” Alte două variante – Edi Iordănescu și Vasile Miriuță – nu au fost luate serios în calcul de Becali, care a știut și că nu-l poate convinge pe Dan Petrescu să se întoarcă în România.

Așa că, prin eliminare, latifundiarul din Pipera a ajuns la fostul fotbalist care a îmbrăcat tricoul Stelei în perioada 2004 – 2008. Negocierile s-au rezumat doar la discuții de principiu legate de transferuri și obiective: câștigarea campionatului și calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Dică va fi plătit cu 100.000 de euro anual, o sumă mult mai mică decât cea primită de Laurențiu Reghecampf – 350.000 de euro.