Evenimentul ZileiEVZ SpecialCulisele ultimului scandal politic. Prețul plătit de Iohannis lui Cioloş pentru stabilitate

Culisele ultimului scandal politic. Prețul plătit de Iohannis lui Cioloş pentru stabilitate

Culisele ultimului scandal politic. Prețul plătit de Iohannis lui Cioloş pentru stabilitate
Apar noi informații din interior cu privire la faptul că președintele Iohannis ar fi nevoit să cadă la o înțelegere cu Dacian Cioloș din cauza demiterii ministrului Vlad Voiculescu.

Potrivit surselor, președintele României, Klaus Iohannis, s-ar fi înțeles cu Dacian Cioloș, după ce a fost demis Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Pentru ca Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR să nu se destrame, președintele Klaus Iohannis ar fi acceptat o propunere neașteptată a lui Dacian Cioloș, liderul PLUS. Cel puţin asta se arată în informația care a apărut în spaţiul public.

Dezvăluiri incendiare despre înțelegerea dintre Iohannis şi Dacian Cioloş

După ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, USR-PLUS a amenințat că va părăsi Coaliția. Mai mult aceştia au pus condiţii: să fie demis premierul Florin Cîţu, iar dacă rămâne în funcţie, nu va mai avea sprijinul USR PLUS, au anunţat cei doi lideri.

Între timp, se pare că PNL și USR-PLUS, prin președintele Klaus Iohannis, ar fi ajuns la un acord pentru ca Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR să nu se destrame.

În informaţiile păe surse se arată că preşedintele Iohannis ar fi acceptat prețul cerut de Dacian Cioloș pentru „execuția” lui Voiculescu, anume portofoliul Ministerului de Interne să treacă la PLUS.

Dacian Cioloș forțează trecerea Ministerului Afacerilor Interne la USR – PLUS

De fapt, direct la omul său de încredere, Dragoș Tudorache, fostul distrugător al DGIPI! Acesta fiind ”prețul corect” cerut de Dacian Cioloș atât co-președintelui Dan Barna, cât și premierului Florin Cîțu și chiar șefului statului pentru a accepta mazilirea ministrului PLUS, Vlad Voiculescu de la Sănătate!, scrie Național.

Operațiunea ”Măgarul”

Potrivit Naţional, acum cinci luni, oamenii președintelui au putut scăpa de asaltul dat la MAI pentru Dragoș Tudorache de-abia după ce am dezvăluit dedesubturile ”Operațiunii Măgarul”.

Una clasificată încă, dar care a avut totuși efect. La fel ca și întrebarea retorică dacă și-o mai aduce aminte Tudorache de convorbirea cu Blaga… Că noi da! Ca și ofițerii care s-au aflat ”la căști” în dosarul ”Unchiul și Nepotul”, cel din care reieșea că nu doar chestorul Liviu Popa urma să fie sprijinit de către Vasile Blaga să revină în forță și să preia șefia Poliției Române, a DIPI sau funcția de secretar de stat. Pentru că, în convorbirile avute se pare chiar cu … Dragoș Tudorache, Vasile Blaga ar fi insistat și pentru alte persoane care să fie ”unse” la șefia unor structuri MAI. Mai multe detalii puteţi citi AICI.


Accesează: