Evenimentul ZileiEVZ SpecialExclusiv. Cîțu poate prelua Sănătatea. PNL și Klaus Iohannis îl susțin în continuare în fruntea Guvernului

Exclusiv. Cîțu poate prelua Sănătatea. PNL și Klaus Iohannis îl susțin în continuare în fruntea Guvernului

Exclusiv. Cîțu poate prelua Sănătatea. PNL și Klaus Iohannis îl susțin în continuare în fruntea Guvernului
Florin Cîțu e pregătit să preia interimatul de la ministerul Sănătății până ce liderii USR-PLUS se lămuresc pe cine vor numi în locul lui Vlad Voiculescu. 

PNL și Klaus Iohannis susțin atât decizia premierului de demitere a lui Vlad Voiculescu cât și păstrarea lui Florin Cîțu în fruntea Guvernului, potrivit lui Ludovic Orban.

Președintele Iohannis a discutat la telefon cu liderii USR-PLUS în aceste zile, inclusiv astăzi, și le-a cerut să colaboreze cu PNL și UDMR pentru a asigura României o guvernare eficientă, mai ales în perioada de criză economică și medicală.

Orban: “Cîțu este premierul PNL”

Poziția lui Ludovic Orban este în aceeași linie cu șeful statului. Președintele PNL a declarat azi că  ”Decizia de susținere în funcția de premier a domnului Florin Cîțu a fost o decizie, în primul rând a PNL, și apoi a formațiunilor politice din coaliție.  În ceea ce ne privește pe noi, PNL, când am luat decizia de a-l sprijini pentru poziția de premier, am analizat această candidatură și îl sprijinim în continuare. Este premierul care reprezintă PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat ce vor face liberalii dacă cei de la USR-PLUS vor decide să plece de la guvernare, Orban  a arătat că nu ia în serios această discuție: “Nu am primit nici o cerere de revocare a premierului Cîțu”. 

”Din punctul de vedere al PNL, noi suntem angajați printr-un acord de guvernare, alături de parteneri, și decizia noastră foarte clară este de a menține această coaliție. Nu există la ora actuală o altă soluție politică pentru o majoritate guvernamentală care să poate să asigure o bună guvernare”, a spus Ludovic Orban.

“USR-PLUS nu trebuie să aibă reacții emoționale”

 

Șeful PNL le-a făcut și o recomandare partenerilor progresiști: “USR-PLUS nu trebuie să aibă reacții emoționale. Este normal ca vicepremierul Dan Barna să preia interimatul la Sănătate pentru că are în atribuții și coordonarea acestui minister”.

Ludovic Orban a insistat asupra faptului că demiterea lui Vlad Voiculescu nu va tulbura mult timp coaliția de guvernare: “Sunt convins că vom avea înțelepciunea să depășim cât mai repede această situație. Coaliția funcționează. Chiar și astăzi, în Parlament am votat împreună legi, așa cum am convenit”.

“Președintele Iohannis este de acord cu premierul”

Poziționarea pe care o are șeful statului în raport cu această mini-criză a fost subliniată repetat de Ludovic Orban în declarațiile făcute cu puțin timp în urmă: “Președintele Klaus Iohannis a dat curs astăzi propunerii premierului Cîțu. Deci a fost de acord cu premierul. Poziția președintelui este în beneficiul unei guvernări eficiente.”

Posibilitatea ca premierul Cîțu să preia interimatul la ministerul Sănătății până se decid Dan Barna și Dacian Cioloș pe cine deleagă în acestă funcție  a fost confirmată de șeful PNL: “Premierul va lua cea mai bună decizie după ce va avea un punct de vedere de la colegii de la USR-PLUS. Această coaliție va merge mai departe”.

 

Vlad Voiculescu a primit aprecieri pe FB de la prietena sa

În tot acest vârtej al evenimentelor și declarațiilor, Vlad Voiculescu a primit o apreciere și o încurajare.  De la iubita sa, Laura Ștefănuț, care a scris pe FB, după anunțarea demiterii sale din funcția de ministru al Sănătății: ”Fatidic și-au ales momentul sacrificiului. Într-o zi ploioasă, cu puțin înainte de Paște. Oamenii pleacă, unii dispar cu totul, dar ideile și valorile rămân.”


Accesează: