Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban după revocarea lui Vlad Voiculescu: „PNL nu vede altă soluție de guvernare în afara coaliției”
Ludovic Orban după revocarea lui Vlad Voiculescu: „PNL nu vede altă soluție de guvernare în afara coaliției”

Ludovic Orban după revocarea lui Vlad Voiculescu: „PNL nu vede altă soluție de guvernare în afara coaliției”

Liderul PNL a susținut prima declarație de presă după demiterea lui Vlad Voiculescu, de către premierul Florin Cîțu, de la conducerea Ministerului Sănătății.

Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că nu există în acest moment o altă variantă de asigurare a guvernării decât în actuala coaliție.

„Spun din capul locului că pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie de guvernare şi că, din punctul nostru de vedere, această decizie a domnului prim-ministru Florin Cîţu este o decizie care nu are nicio legătură cu decizia noastră fermă de a menţine actuala coaliţie de guvernare”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL a subliniat că USR-PLUS trebuie să propună un alt ministru al Sănătății. Totodată, el a precizat că Florin Cîțu se bucură de toată susținerea PNL în decizia pe care a adoptat-o de demitere a ministrului Vlad Voiculescu. Din perspectiva PNL, decizia de demitere a unui ministru este o atribuție a premierului.

„Am luat act de decizia domnului prim-ministru Florin Cîţu de a elibera din funcţie ministrul Sănătăţii. Aşa cum am declarat şi luni după şedinţa coaliţiei este nu numai dreptul, ci este obligaţia premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni atunci când este necesar, pentru a asigura buna guvernare, punerea în practică a programului de guvernare şi servirea interesului public chiar şi prin schimbarea unui ministru”, a declarat Ludovic Orban.

Orban caută să liniștească USR-PLUS

Liderul PNL, Ludovic Orban, a susținut o declarație de presă după decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății. El explicat că decizia luată de Florin Cîțu vizează strict Ministerul Sănătății.

„Este strict o decizie care urmăreşte ca la Ministerul Sănătăţii, unul dintre cele mai importante ministere din structura Guvernului, cu atât mai mult cu cât suntem într-un val trei al pandemiei de COVID, la Ministerul Sănătăţii tot USR PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul şi care să aibă capacitatea de a lupta eficient pentru creşterea calităţii actului medical şi pentru bătălia împotriva pandemiei”, a subliniat liderul PNL.

Klaus Iohannis a semnat decizia de revocare

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul Sănătăţii”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, iar pe lângă acesta, el a decis să fie demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

citește și: 

Întrebarea momentului: Iese USR-PLUS de la guvernare? Ce spun liderii partidului

UPDATE. Președintele a semnat decretul de revocare. Vlad Voiculescu, demis de Florin Cîțu