Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că nu există în acest moment o altă variantă de asigurare a guvernării decât în actuala coaliție.

„Spun din capul locului că pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie de guvernare şi că, din punctul nostru de vedere, această decizie a domnului prim-ministru Florin Cîţu este o decizie care nu are nicio legătură cu decizia noastră fermă de a menţine actuala coaliţie de guvernare”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL a subliniat că USR-PLUS trebuie să propună un alt ministru al Sănătății. Totodată, el a precizat că Florin Cîțu se bucură de toată susținerea PNL în decizia pe care a adoptat-o de demitere a ministrului Vlad Voiculescu. Din perspectiva PNL, decizia de demitere a unui ministru este o atribuție a premierului.

„Am luat act de decizia domnului prim-ministru Florin Cîţu de a elibera din funcţie ministrul Sănătăţii. Aşa cum am declarat şi luni după şedinţa coaliţiei este nu numai dreptul, ci este obligaţia premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni atunci când este necesar, pentru a asigura buna guvernare, punerea în practică a programului de guvernare şi servirea interesului public chiar şi prin schimbarea unui ministru”, a declarat Ludovic Orban.

Orban caută să liniștească USR-PLUS

Liderul PNL, Ludovic Orban, a susținut o declarație de presă după decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății. El explicat că decizia luată de Florin Cîțu vizează strict Ministerul Sănătății.

„Este strict o decizie care urmăreşte ca la Ministerul Sănătăţii, unul dintre cele mai importante ministere din structura Guvernului, cu atât mai mult cu cât suntem într-un val trei al pandemiei de COVID, la Ministerul Sănătăţii tot USR PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul şi care să aibă capacitatea de a lupta eficient pentru creşterea calităţii actului medical şi pentru bătălia împotriva pandemiei”, a subliniat liderul PNL.

Klaus Iohannis a semnat decizia de revocare

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul Sănătăţii”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, iar pe lângă acesta, el a decis să fie demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

citește și: 

Întrebarea momentului: Iese USR-PLUS de la guvernare? Ce spun liderii partidului

UPDATE. Președintele a semnat decretul de revocare. Vlad Voiculescu, demis de Florin Cîțu